MobPro, Mobile Professionals, Data op dinsdag
Nieuws

Data op dinsdag: Dít is hoe vaak je op je smartphone tikt

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: de gemiddelde persoon tikt wel 2617 keer per dag op zijn smartphone.

Een vinger leggen op onze smartphone obsessie

Uit recent onderzoek van dscout, een mobile research platform, blijkt dat smartphonegebruikers wel duizenden keren per dag op hun smartphone tikken. Zelfs zónder de ontgrendelhandeling mee te rekenen, drukt de gemiddelde persoon (van de 2.42 uur schermtijd per dag) zo’n 2.617 keer per dag op het scherm van hun smartphone. De zware smartphonegebruiker (van de 3.75 uur schermtijd per dag) tikt wel 5.427 keer per dag op het scherm.

In feite ligt het aantal nog veel hoger. Ook vóórdat mensen hun scherm ontgrendelen vinden er veel acties plaats. Denk hierbij aan het checken van notificaties, de tijd, het volume veranderen en het skippen van óf het shuffelen tussen muziek.  Hierdoor stijgt het aantal aanraking met maar liefst 47%, aldus de onderzoekers.

Tikken voor micro-moments 

Hoewel we 3 tot 4 uur per dag op onze smartphone kijken, is de gemiddelde sessie maar kort. Daarom spreken we vaak over mobile micro-momenten. Je kunt het vergelijken met korte sets met een dumbbell in de gym. Verspreid over de dag pakken gemiddelde gebruikers hun smartphone er zo’n 76 keer bij en zware gebruikers 132 keer.

MobPro, Mobile Professionals, Data op Dinsdag, aanrakingen op mobiel

Verspreid over de dag is het verschil tussen een gemiddelde en een zware gebruiker duidelijk te zien. Bron: dscout, 2016.

Honderd-en-één apps

Tijdens die mobile micro-moments multitasken gebruikers kortstondig tussen veel verschillende apps. Facebook is de meest getapte app: 15% van de totale aanrakingen op smartphones gebeuren in de social media app. Hierna volgen berichten (11%), homescreen (9%) en de mobiele Chrome browser (5%). Het overige deel van de aanrakingen is verspreid over andere apps als Whatsapp, Instagram en Gmail. Dit laat zien hoe enorm verspreid gebruikers zijn in het mobiele landschap.

MobPro, Mobile Professionals, aanrakingen, apps, Data op Dinsdag

Mobiele gebruikers zitten op veel verschillende apps voor korte periodes. Bron: dscout, 2016.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.