MobPro, Mobile Professionals, Fraude, Programmatic
Nieuws

MobPro’s Leesclub: IAB maakt korte metten met programmatic fraude

Lekker lezen met MobPro! Het team zet voor jou de meest enerverende artikelen van afgelopen maand op een rij. Lees hoe het IAB korte metten maakt met programmatic fraude of waarom in-app adverteren zo waardevol is.

#1 IAB maakt korte metten met programmatic fraude

“Domain spoofing is een techniek die door botnets wordt gebruikt om op grote schaal fraude te plegen in de programmatic wereld. Zo genereerden een groep Russische hackers miljoenen dollars aan omzet door met duizenden unieke URL’s premium ad inventory te faken. Om hier korte metten mee te maken heeft IAB TechLab een draft voor ads.txt uitgebracht, een tekstbestand dat wordt gebruikt om aan buyers te laten weten welke pagina’s binnen een domein mogen worden geïndexeerd.” – Kees van Ekeren, domain spoofing professional

#2 Waar liggen de kansen voor een mobiele campagne

“Er liggen veel kansen bij mobiel adverteren, mits je begrijpt waar je mee bezig bent. Marketeers krijgen te maken met de complexiteiten van mobiel. Wanneer je hier slim op inspeelt, ligt er een wereld vol kansen voor je open.” – Martine Hammink, mobile advertising professional

#3 Gemengde gevoelens over de chatbot  

“Het kan nog wel even duren voordat mensen minder huiverig worden richting chatbots. Uit het chatbot artikel op de blog blijkt al toch dat de chatbot interessante functies heeft. Veel mensen weten echter nog niet wat het is en wat voor voordelen het kan hebben. Wanneer chatbots ‘slimmer’ worden zal deze gedachte misschien veranderen.” – Jim Hazeleger, chatbot professional

#4 Waarom in-app adverteren zo waardevol is

“De kernboodschap hier is wat wij als MobPro natuurlijk al een tijd roepen. De meeste mobile advertising spend is terug te vinden in in-app advertising. Ook Smaato (SSP) ziet dat in Q3 van 2016 81% van de spend in-app werd uitgegeven. Doordat in-app de gebruiker dus veel beter te tracken is zorgt dit voor unieke kansen op het gebied van campagne strategieën.” – Sjors Jovenaar, app professional

#5 100% viewability is niet overal het geval

“Het is toch te bizar om te geloven dat er zoveel geld verspilt wordt aan advertenties die niet eens in beeld zijn geweest? Je kunt je toch ook niet voorstellen dat de shirtsponsor van een voetbalclub aan de binnenkant van het voetbaltenue zit? Dit bewijst nog maar eens dat er voor goede mobile advertising meer nodig is dan het simpelweg inkopen van mediaruimte.”– Gido Andriessen, advertising professional.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.