Diederick Ubels Column Mobile Advertising mobiel adverteren marketing
Nieuws

Column: Wil iedereen even uit zijn bubbel komen?!

Mobile advertising, tv-commercials, content marketing, programmatic, performance marketing, branding; all stuck in the bubble with me. Diederick Ubels over bubbels in de advertising.

Ik groeide op in een warme affiliate familie, M4N. Daar, thuis, geloofden we in performance marketing. We kenden de geboden van een click-attributiemodel uit ons hoofd en we behandelen meten van een sale als een heilig ritueel. De branding buren naast ons, die vonden we maar een beetje gek. Zonder te meten wat je advertentie doet of zonder af te rekenen op resultaat van een advertentie, daar ga je toch zeker geen reclamebudget aan besteden?! Ouderwets! Ik geloofde oprecht dat performance marketing de enige en juiste oplossing was voor elk marketingprobleem.

Nu, tien jaar later, schaam ik me. Wat heet, ik schaam me diep. Ooit heb ik geschiedenis gestudeerd en geleerd kritisch te kijken naar mijn omgeving. En tóch zat ik gevangen in een bubbel, mijn eigen veilige bubbel. Lekkere historicus die ik ben. Hoe kon ik zo weinig kritisch zijn?

Maar ik ben niet de enige die in een bubbel leeft. De hele markt verschuilt zich in bubbels. De bubbel van content marketing is gevuld met advertisingatheïsten die elke vorm van push-advertising verketteren. Het is rijp voor de adblocker. Daarnaast protesteren in-house afdelingen tegen bureau-immigratie: “Ze passen niet in onze cultuur en pikken onze banen in!” De agressieve en musculaire televisiebubbel gelooft nog steeds in zijn eigen sterrenstatus. En terwijl de digital bubbel die van televisie overstijgt, zwartepieten direct sales mensen en programmatic preachers daarbinnen over fraude.

Ik snap wel dat het makkelijker is, om te leven in je eigen bubbel, maar het is zonde! Voorkom een gevoel van diepe schaamte over tien jaar. Lieve mensen, alsjeblieft, pop your bubble!

Diederick is een mobile encyclopedie. Hij heeft mobile zien ontstaan en opgroeien tot een volwassen medium. Als columnist analyseert hij zijn uitgevlogen kroost.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.