MobPro, Mobile Professionals, Data op dinsdag, nacht, smartphone
Nieuws

Data op dinsdag: een derde is ook ‘s nachts niet van de smartphone te krijgen

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat 34% zelfs ‘s nachts nog op hun mobiel zit.

Appje bij de koffie?

Niet alleen ‘s nachts, ook ‘s morgens zijn de mobilofielen er snel bij. Men kijkt in de morgen eerder op hun mobiel dan dat ze koffie hebben gezet. Deloitte geeft aan dat 10% direct na het wakker worden op hun mobiel kijkt. Hierbij is het uitzetten van het alarm niet meegerekend. Meer dan de helft checkt binnen 15 minuten hun mobiel.  

Nachtbrakers

Ditzelfde patroon is te vinden tijdens de nacht. Meer dan de helft van de respondenten geeft aan hun mobiel te checken binnen een half uur nadat het licht uitgaat. De helft van de jongeren tussen de 18 en 24 jaar tikt zelfs midden in de nacht nog op hun smartphonescherm.

Deloitte stelt dat mensen vooral de tijd en notificaties checken. Een kleine groep, 6%, reageert ook nog op de berichten. Een kleine 4% wiegt zichzelf in slaap met het spelen van een game. Ouderen van 55 tot 64 jaar checken vooral hun persoonlijke mail voordat ze de smartphone wegleggen in de nacht.

MobPro, Mobile Professionals, Smartphonegebruik

Smartphonegebruik van nacht tot ochtend. Bron: Deloitte, 2016.

Waar de vorige Data op Dinsdag laat zien hoe enorm verspreid gebruikers zijn in alle apps, laat dit artikel zien dat smartphonegebruikers letterlijk op elk moment van de dag enorm verspreid zijn in al deze apps.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.