Smartphonegebruik ouderen Nederland 65+ 75+ smartphonepenetratie tablet mobile mobiel
Nieuws

Data op dinsdag: 30% van 75-plussers is mobiel

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: 30% van 75-plussers is mobiel.

Oude van dagen haken aan

Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Drie jaar geleden beschikte slechts 5%, in de leeftijdscategorie 75 jaar en ouder, over een smartphone en slechts 10% een tablet. Inmiddels bezit meer dan 30% in deze leeftijdsgroep een smartphone of tablet. Ook onder 65- tot 75-jarigen is het tablet- en smartphonebezit ruim verdubbeld: van 24% in 2012, naar 65% in 2016.

De forse groei komt met name omdat de generatie opschuift, stelt het CBS. 65-jarigen die een aantal jaar geleden al met een smartphone of tablet overweg konden, bereiken inmiddels de leeftijd van 75 jaar of ouder.

Bron: CBS

Smartphone toch nog stapje te groot

Waar de smartphone hét apparaat is om mee te internetten voor 12- tot 65-jarigen, is het voor de wat oudere leeftijdscategorieën toch nog wat lastig. In de leeftijdsgroepen 65 tot 75 jaar en 75 jaar en ouder is de laptop het meest geliefd. Echter, vooral bij de toekomstige 75-plussers van 65 tot 75 jaar kiest al 54% voor de smartphone als hun favoriete apparaat om op te internetten. Hierdoor kun je er van uitgaan dat de volgende generatie 75-plussers wél mobiel zal zijn.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.