MobPro, Mobile Professionals
Achter de schermen

Behind the scenes: dit gebeurde er deze maand bij MobPro

De maand juni bracht weer veel spektakel voor de MobProbians. Events, awards, stagiaires die het nest verlaten en meer. Transparant als we zijn, geven wij een uniek kijkje achter de schermen.

Mobile B&B©: brunch & brainstorm met Suzuki

Welke data is er om je doelgroep te bereiken en hoe zet je dat in om op een relevant moment aanwezig te zijn? Met die vraag ging Suzuki aan de slag tijdens de Mobile B&B©, brunch en brainstorm.

We ontwikkelden een workshopprogramma waarin teams actief gaan brainstormen over welke data hen helpt bij het vinden van de juiste gebruikers op een relevant moment. Vervolgens is de uitdaging om dit toe te passen in een Mobile Story Canvas©.

Naast Suzuki hebben ook andere adverteerders hun eigen Mobile Story Canvas© al ingevuld. Vind je het er gezellig uitzien en zijn jij en jouw team ook toe aan vruchtbare mobile brainstorm. Schrijf je in voor een vrijblijvende Mobile B&B© voor jouw merk. Stuur een e-mail naar kenniscentrum@mobpro.com.

Team Suzuki aan de slag met de, door MobPro ontworpen, workshopcanvassen.

Team MobPro @ Adfocup

Zaterdag 10 juni was niet alleen de entree van Team MobPro op het veld voor de begeerde AdfoCup. Ook maakte Martine, onze marketingmanager, haar debuut als fashiondesigner van de MobPro tenues. Het tenue werd dan ook volledig in stijl gepresenteerd:

 

De eerste potten swipete Team MobPro de tegenstanders van het veld. Waar MSN (Messi, Suarez, Neymar) bij FC Barcelona en de BBC (Bale, Benzema, Cristiano) bij Real Madrid de voorhoedes vormen, staat aan het hoofd van de ploeg van MobPro de SDK: Sjors, Diederick en Kloosterboer. Samen met de bal-blocker defensie achterin het veld vormden zij het ijzersterke verticale MobPro framework.

Jammer maar helaas, de winst was niet voorbestemd. Maar we zijn wel kampioen van de derde helft. De foto’s zijn het bewijs.

Team MobPro zet de sfeer tijdens de derde helft bij AdfoCup 2017.

Een volle zaal voor Diederick bij Digital Marketing Live 2017

Op 1 juni stond heel marketing Nederland in de Beurs van Berlage voor weer een editie van Digital Marketing Live!. Niet alleen deelden we heerlijke verse aardbeien met first mobile aid. Ook stond Diederick voor een volle zaal te prediken over hoe merken de advertentie ontwijkende en smartphoneverslaafde consumenten in deze tijd nog steeds kunnen bereiken. Was je er niet bij? Niet getreurd, hier kun je Diedericks preach nog eens nalezen. Heb je liever dat hij zijn visie (nog) eens komt vertellen aan jou en je collega’s, dan komt hij graag nog eens langs!

Jim verlaat het nest

Trouwe volgers van de MobPro blog hebben het gemerkt: de afgelopen vijf maanden kreeg de redactie versterking van een marketing professional in spé. De stageperiode van Jim is tot een einde gekomen. Na een welverdiende vakantie, gaat hij terug de schoolbanken in.

Jim: “Ik heb mij verbaasd over hoe complex de wereld van advertising is. Heel gek vind ik het dan ook niet dat er nog veel onwetendheid over bestaat. Het voelt behoorlijk bevredigend dat ik daaraan iets kon bijdragen, in plaats van enkel wat social mediakanalen in de gaten houden. Al die kennis gaat een voorsprong voor mij zijn hierna. In mijn klas ben ik nu sowieso de advertising professional.”

Met Jim terug in de schoolbanken, blijft er dus een belangrijke taak onvervuld. Doordat mobile steeds een meer centrale rol krijgt in marketingcampagnes, ontdekken adverteerders de complexe uitdagingen van mobile. Daarom zoekt MobPro per direct een junior content marketeer voor de dagelijkse leiding van alle contentkanalen én concepting van nieuwe strategieën. Ben jij onze nieuwe content king or queen? Bekijk hier de vacature content marketeer!

Ontmoet Stephan, onze nieuwe Operations Manager!

Campagnes inboeken, campagne metrics en tags. Het is geen nieuws voor Stephan, de nieuwe operations manager bij MobPro. Voorheen werkte hij bij DMA Instituut waar hij adverteerders en bureaus al hielp met het inzichtelijk maken van de digital marketing efforts. Nu heeft hij als missie om voor merken de waarde van mobile advertising te optimaliseren en te verhelderen. Daarnaast heeft hij ook een persoonlijk doel: “Die passievolle harde kern aan de pingpongtafel verslaan. Het wordt dus een meerjarenplan!”

Sjors (links) en Stephan (rechts) vormen niet alleen een team op de werkvloer, maar ook aan de pingpongtafel.

Award night @ IAB Programmatic Awards

Op 15 juli reikte IAB Nederland de IAB Programmatic Awards uit in het Westergastheater. Maar liefst drie nominaties sleepten we in de wacht met Danone (beste branding campagee), Greetz (meest innovatieve strategie) en Marktplaats (best performance campagne).

Uiteindelijk werden we bekroond met twee keer een 2e plaats en één keer een 3e plaats. Dat doet natuurlijk een beetje pijn, maar we kijken wel terug op een onwijs gezellige avond en koesteren de beelden. Alle genomineerden kregen namelijk de opdracht om overwinnings video’s te maken. Omdat we misgrepen bij de prijzen, willen we de allerleukste video met Greetz alsnog een podium bieden:

In de hoofdrol: Jaimy Daniluk en Marieke van der Heijden van Greetz. Esther Moolenaar, Sjors Jouvenaar en Jim Hazeleger (postpode) van MobPro.

Ravotten met de Schotten

Voor één weekend ruilden we de grachten van Amsterdam in voor een prachtig groene omgeving in Schotland. Het was MobPro teamweekend. Omdat we vorig jaar (na een survival of the fittest) terugkwamen met schrammen en botbreuken, hielden we ons dit keer bij onze leest: gezellig samen eten en (whiskey) drinken.

We zijn weliswaar géén AdfoCup, award of stagiaire rijker, toch zijn we connected als nooit tevoren! Crave jij nou ook zo naar zulke passievolle collega’s en een hecht team? We zijn op zoek naar meer leuke collega’s! Ben jij een energieke accountmanager, een creatieve content manager, een pientere software engineer of een ervaren front-end developer? Ga dan eens in gesprek met Diederick Ubels via diederick.ubels@mobpro.com of bel 0207028200.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.