MobPro, Mobile Professionals, Greetz, Spotify, Audio
Inspiratie

Greetz gaat crossplatform met audiospot op Spotify

Greetz heeft een groot aanbod aan verrassingen waarmee je een jarige gemakkelijk op unieke en persoonlijke wijze kunt verrassen. In samenwerking met MobPro zet Greetz niet alleen display, maar ook geluid in om consumenten te helpen met de juiste verrassing.

Hoe bereikt Greetz de multitaskende consument?

Greetz heeft een groot aanbod aan verrassingen waarmee je een jarige gemakkelijk op unieke en persoonlijke wijze kunt verrassen. De smartphone is daarin een belangrijk device; hiermee kunnen consumenten nog eenvoudiger op elk gewenst moment, waar dan ook, een verrassing voor een iemand uitzoeken. Dit signaleert Greetz ook in de cijfers, want het verkeer via de mobiele website groeit en groeit.

Greetz staat daarom voor een uitdaging: hoe kan het verrassingenhuis in dit complexe medialandschap, waarin consumenten voortdurend multitasken tussen verschillende mobiele platformen en daardoor snel afgeleid zijn, een top-of-mind positie verkrijgen in het hoofd van de doelgroep én de doelgroep activeren middels mobiel adverteren?

De innovatieve crossplatformstrategie: display en audio

Hiervoor kent MobPro een innovatieve crossplatformstrategie: een vooraanstaande breinpositie veroveren via diverse mobiele platformen met herhaaldelijke en diverse zintuiglijke ervaringen: zien en horen.

Ongeveer 30% van de 3,3 miljoen Nederlandse Spotify-gebruikers tussen de 25 en 50 jaar, een groot deel van de doelgroep van Greetz, is te vinden op Spotify. Met de unieke integratie van Spotify koppeling met de DSP van MobPro is het mogelijk om op basis van profielkenmerken audiospots in te kopen in de Spotify-app voor gratis gebruikers.

Door de audio-advertenties programmatic in te kopen, herkennen we middels de advertising-ID welke gebruikers de Greetz audiospot horen om hen op een later moment op te volgen met andere zintuiglijke ervaring: het zien van een Greetz display advertentie.

Zo beperkt Greetz zich niet tot een specifieke vorm van advertenties, zoals een afbeelding. Centraal staat de consument en de platformen die het gebruikt op zijn mobiel, om vervolgens de boodschap van Greetz te transformeren in de vorm die aansluit bij het platform. Zo kan Greetz de doelgroep, waar dan ook, bereiken met aansluitende content.

De meerwaarde van een crossplatformstrategie

Om de meerwaarde van de crossplatformstrategie inzichtelijk te maken is er een A/B-test afgenomen. De doelgroep is opgedeeld in twee delen; groep A en groep B. Gebruikers in groep A horen eerst tweemaal een Spotify audiospot, vervolgens zien zij op een later moment tweemaal het assortiment voorbij komen in een autoplay swipe cube. Groep B ziet enkel tot vier keer toe het assortiment langskomen in de autoplay swipe cube.

Gebruikers van groep A, die eerst de audio-advertentie hoorden, behaalde een bijna drie keer hogere CTR dan groep B die de audio-advertentie niet hoorde. Deze innovatieve crossplatform- en advertentiestrategie toont dus de meerwaarde van het realiseren van meerdere contacten waarbij verschillende zintuigen geprikkeld worden.

Deze case is bekroond met een derde plaats voor de meest innovatie mediastrategie voor de IAB Programmatic Awards. 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.