MobPro, Mobile Professionals
Nieuws

MobPro’s leesclub: browsers geven privacy terug aan de gebruiker

Lekker lezen met MobPro! Het team zet voor jou de meest enerverende artikelen van afgelopen maand op een rij. Lees over de kracht van detail en hoe browsers privacy teruggeven aan de gebruiker.

#1 Mobile ad spend overstijgt desktop ad spend in Amerika
“Het trendrapport voor 2017 is weer uit. Mary Meeker zet alle interessante feiten en trends op gebied van internet op een rijtje. Zo blijkt uit dit rapport bijvoorbeeld dat mobile ad spend de desktop ad spend in Amerika voor het eerst overstijgt! De gap tussen time spent en ad spend blijft overigens wel groot. Meeker noemt dit overigens niet een ‘gap’, maar een ‘ 16 billion opportunity’.”  – Dominiek van Esse, trendrapport professional

#2 Browsers geven stukje privacy terug aan de gebruiker
“De beweging van browsers, als Chrome en Safari, om een stukje privacy ‘terug te geven’ aan de gebruiker, en daarmee aan de gebruikersbeleving, neemt steeds verdere vormen aan. Nu gaat het nog enkel om de desktop browser van Safari, maar het is een kwestie van tijd voordat de mobile browser ook aan de beurt is. Wij constateren al langer dat de verhouding mobile browser-gebruik en mobile browser ad spend mank loopt en dat in-app adverteren het heden én de toekomst is. Neemt niet weg dat het ook hierbij van belang is om, middels relevante advertising, frequency capping en mooi creatiewerk de gebruiker impactvol te bereiken zonder een ontoelaatbare hoeveelheid irritatie op te wekken.” – Robin Kloosterboer, advertising professional

#3 Kwaliteit van mobiele campagne wordt steeds belangrijker
“Dat mobiel adverteren een goede manier is voor marketeers om hun consumenten te bereiken, blijkt uit dit onderzoek. Het aantal smartphonegebruikers dat zich een mobiele advertentie herinnert en ook daadwerkelijk actie onderneemt, na het zien van de advertentie, is sinds 2012 flink gegroeid. Van belang is hier de kwaliteit van een mobiele campagne. Vooral met de stijging van de adblockers op mobiel, wordt dit steeds belangrijker.” – Arlette van der want, advertising professional

#4 De kracht van detail
“Er zijn veel mogelijkheden om je doelgroep te bereiken. Echter, hoe bereik je je doelgroep zo snel en gericht mogelijk? Vooral de gepersonaliseerde ad-content springt er persoonlijk uit voor mij. Het zo goed mogelijk spenderen van het advertentiebudget door middel van relevante vertoningen van je advertenties. Iets waar we bij MobPro voor staan. Uit dit artikel valt nog maar eens op te maken dat branding en storytelling steeds belangrijker worden in deze snel veranderende branche. Middels relevantie bereikt je boodschap het juiste publiek.” – Corinne Stam, branding professional

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.