Center Parcs campagne last minute marketing advertising mobile
Inspiratie

Center Parcs: de dynamische last-minute mobile strategie

Steeds meer vakantiegangers gebruiken de smartphone bij het plannen van vakanties. Alle reden voor Center Parcs om precies daar, op smartphone, aanwezig te zijn met een relevante boodschap.

Smartphone heeft een prominente rol bij vakantieplanning

Center Parcs begrijpt dat de smartphone een steeds meer prominente rol heeft bij het plannen van vakanties. Zo wijst Amerikaans onderzoek uit dat bijna 40% van de reizigers maandelijks denkt aan het plannen van een vakantie. Wanneer een boodschap omtrent vakantie onder een vingertoppen verschijnt, is de kans groot dat zij hiervoor ontvankelijk zijn.

Daarnaast is de verwachting dat in 2017 meer Nederlanders zullen uitkijken naar een vakantie in het binnenland. Om deze redenen kiest Center Parcs voor een actieve awareness strategie op smartphone in samenwerking met MobPro.

Center Parcs bereikt doelgroep met audience targeting

De strategie richt zich op een specifieke doelgroep, namelijk vrouwen in de leeftijd van 25 tot 50 jaar. Dit doet MobPro middels audience targeting. Een targetingtactiek waarbij, op basis van het mobiele gedrag van een gebruiker, bepaalt wordt of een gebruiker tot een bepaalde doelgroep behoort. Dit doet MobPro op basis van voorspellingsmodellen (machine learning).

De tactiek is gebaseerd op intentie data afkomstig van de vakantie-aanbieder. Uit hun cijfers blijkt namelijk dat vrouwen in deze doelgroep het vaakst de Center Parcs site bezoeken en vakantieparken boeken.

Dynamische bannering: elke dag een andere last-minute aanbieding

De vrouwen zien een Center Parcs mobiele advertentie van middelgroot formaat met een aantrekkelijke last-minute acties. Omdat Center Parcs elke dag weer nieuwe last-minute aanbiedingen heeft, adviseert MobPro een dynamische uiting. Middels een real-time feed kan Center Parcs zelf last-minute deals toevoegen en organiseert MobPro dat deze, elke dag weer, geautomatiseerd in de uiting wordt aangepast.

Zo kan Center Parcs consumenten gedurende de vakantiemaanden een specifieke doelgroep elke dag betrekken bij weer een nieuwe last-minute aanbieding, zonder dat zij daarvoor ontelbaar verschillende uitingen creëert. Zo zorgt Center Parcs voor één-op-één communicatie op schaal.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken met het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen beteken. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.