de mobiel van tim markestein mobpro
De mobiel van

De mobiel van Tim

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van MobPro mede-oprichter Tim Markestein.

Tim is de COO, Chief Operations Officer, bij MobPro. Deze titel kreeg hij vijf jaar geleden toen hij samen met Diederick en Edwin MobPro oprichtte. Bij MobPro staat Tim bekend als de mobile professional die binnen één maand moeiteloos 12 GB internetdata weet op te maken. Dan rijst natuurlijk de vraag: wat doet deze mobile goeroe op zijn smartphone?!

de mobiel van tim markestein mobpro mobile advertising nederland bureau media amsterdam

Tim voedt zijn smartphoneverslaving: Pinterest.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Tim, hoe ziet de smartphone van de oprichter van een mobile bureau eruit?
Omdat ik ‘iets met mobile’ doe, gaan mensen er automatisch vanuit dat ik ook een soort telefoonverkoper ben. Ze vragen dan: “Tim, welk toestel moet ik nemen?” of “Tim, wat is een handige app?”. Maar goed, ik ben een advertising professional en geen software of hardware specialist natuurlijk. Uiteraard heb ik er altijd wel een sterke mening over, dus ik zal ze niet met lege handen laten zitten. Ik ben zelf fan van de compact iPhone SE, maar ik heb ook een Nokia 3310 voor als ik niet gestoord wil worden. Deze heeft namelijk geen apps.

Een telefoon zonder apps? Dat klinkt primitief. Hoe overleef je dat?
Ik kamp op dit moment met een behoorlijke Pinterest verslaving, omdat ik voorbeelden zoek voor het ontwerp van ons nieuwe huis. Ik heb complete borden met tuin-, keuken- en dakpanneninspiratie. Hiervoor was het trouwens een Funda verslaving. Iemand hoefde maar te praten over een random huis in Noord-Holland dat te koop stond en ik wist precies om welk huis het ging, samen met de straatnaam en de prijs. Tot dat huis er staat, zal ik voorlopig nog wel aan de iPhone SE blijven.

Tim en zijn #1 hobby: golf. 

Dilemma op dinsdag. Je moet je smartphone voor altijd inleveren (en krijgt geen vervangend apparaat) of je mag nooit meer golfen?
Kiezen tussen twee kwaden! Mijn smartphone functioneert namelijk als mijn virtual caddy. Met de app Golf.nl kan ik mijn score bijhouden en vergelijken met vrienden. Met de app voor mijn Apple Watch kan ik precies zien hoe ver het nog is tot aan de green (locatie van de hole, red.). En met de Ziggo Sport app kan ik overal golfwedstrijden bekijken en met gewoon Ziggo golfwedstrijden streamen. Zelfs Instagram gebruik ik voornamelijk voor het bekijken van golfvideo’s en niet om het zogenaamd perfecte leven van anderen te begluren. Dit verklaart waarschijnlijk waarom ik zo snel door mijn internetbundels vlieg.

Uit onderzoek blijkt dat een muzieksmaak veel zegt over iemands persoonlijkheid en dat het delen van een muzieksmaak zorgt voor sociale cohesie. Mag ik even in jouw Spotify app kijken?
Ik ben waarschijnlijk die 2% van de bevolking die geen muziek luistert. Of in ieder geval, ik zoek het niet op. Ik heb dus geen Spotify app, maar luister wel veel Radio één en podcasts. Bijvoorbeeld via de autoradio, de radio in de keuken of gewoon via een website. Ga ik nu te boek als een suffe radioluisteraar van generatie Nix?

Maar als we niet ‘nader tot jou’ kunnen komen met muziek, hoe dan wel Tim?
Kom dan eens gewoon eens potje golfen, samen met mij én mijn virtual caddy!

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.