MobPro Leesclub data machine learning algoritmes modellen privacy
Nieuws

MobPro’s Leesclub: Algoritmes liegen en bedriegen

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: algoritmes, aankoopbeslissingen, chatbots en privacy.

#1 How can we stop algorithms telling lies

“In dit artikel wordt met mooie voorbeelden beschreven hoe algoritmes en modellen op verschillende niveaus schade en/of fraude kunnen veroorzaken. De rol van algoritmes en modellen wordt steeds groter. Alle reden voor de auteur om mensen, middels dit artikel, op te roepen om met elkaar na te denken over hóe deze wedloop in steeds verfijndere systemen te reguleren. Zo kunnen we voorkomen dat die artificial intelligence niet ten koste gaat van ‘de mensheid'”. – Gijs, algoritme professional.

#2 Consumenten beslissen sneller dan je denkt

“Context, het is een vaak terugkerend topic op ons blog. Ook dit artikel benadrukt het belang van context in termen van advertising en beïnvloeding. Daarbij werpt de auteur een interessant vraagstuk op. Als we 95% van onze aankoopbeslissingen in ons onderbewustzijn maken, waarom proberen marketeers dan nog onderscheidend te zijn door het benoemen van rationele argumenten? Waarom kiezen marketeers er niet vaker voor om te inspireren? Voor dat laatste is – hoe kan het ook anders – context key”. – Aylin, advertising professional.

#3 De augmented chatbot van Estée Lauder

“Dit is het eerste goede voorbeeld van een chatbot, in combinatie met augmented reality, dat géén gimmick is. Eerdere chatbots zijn vooral ‘leuk’, maar missen de toepasbaarheid. Bij deze van Estée is het voor consumenten heel logisch waarom ze het moeten gebruiken”. – Tim, chatbot professional.

#4 Gratis toegang? Dan word je gefilmd op het toilet

“Een festival dat offline laat zien hoe mensen zich online gedragen. En ze geven helemaal NIETS om privacy. Misschien is het onwetendheid, óf we zijn inmiddels gewend aan het idee dat privacy niet meer bestaat. Van de “privacy is death”-opmerking van Marc Zuckerburg val ik in ieder geval niet meer van mijn stoel”. – Martine, privacy professional.

#5 Online publishers kiezen voor minder advertentieruimtes voor meer omzet

“Ik blijf het marketeers op het hart drukken: de komende jaren worden advertentiesruimtes steeds schaarser. Het eindeloos wegbeuken van steeds dezelfde advertenties of vervelende formaten voor slechts die éne click of sale is verleden tijd, want de impressies worden duurder. In dit artikel een goed voorbeeld van hoe LittleThings.com, een groot Amerikaans lifestyle platform, zijn advertentiesaanbod flink beperkte en toch nog evenveel omzet genereert”. – Diederick, advertentieruimte professional.

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.