Nieuws

5x marketing ‘influencers’ die je zou moeten volgen

Dit zijn de marketing professionals die de snaar weten raken van Diederick Ubels:

Na de Anna Nooshin/Shell-gate afgelopen week is het woord ‘influencer’ bijna omgeslagen naar een vies woord. Toch slaat de benaming nog steeds de spijker op de kop als je het hebt over iets of iemand die impact heeft op de emoties, meningen of het gedrag van anderen.

Anna Nooshin staat dan wel niet op mijn must follow lijst, wel laat ik mij regelmatig -ik noem het graag- inspireren door visies, statements en cijfers van andere marketing professionals. Zie hier een lijst met marketing ‘influencers’ die mij oprecht verrassen met steeds weer hun visie op marketing en advertising:

Mary Meeker

Ieder voorjaar heeft heel Silicon Valley het over hét ‘Mary Meeker rapport’. Aan de hand van data en grafieken legt deze vrouw namelijk heel precies bloot waar de tech wereld komend jaar naartoe beweegt. Deze grafieken zijn erg bruikbaar in presentaties die gaan over de veranderende digitale consumptie.

Je zult echter niet stijl achterover slaan van groundbreaking news, zoals Tom Goodwin (ook iemand voor op de must follow lijst) in de Tweet hieronder al samenvat. Het is namelijk een internet trendrapport dat de huidige trends analyseert en een voorspelling doet voor de toekomst.

 

Simon Andrews

Simon Andrews in het midden van het panel.

Elke vrijdagochtend ontwaken we hier bij MobPro met de Mobile Fix van Simon Andrews. Andrews is een digital consultant die daarnaast ook een nieuwsbrief schrijft, gefocust op mobiel.

Uiteraard gaat het niet alleen maar over mobile. Samengevat in een kritisch én humoristisch, verhaal weet hij elke actualiteit rondom reclame, media en marketing aan te stippen. Ik durf te zeggen dat dit één van de beste nieuwsbrieven is die ik ooit gelezen heb! Bovendien is hij de man achter de nogal briljante duiding van de Traditional media taliban. Om alle extreem digitaal sceptische tv-marketeers, zoals Bob Hoffman (lees hieronder), te duiden.

Benedict Evans

Evans werkt bij Andreesen en Horowitz een inversterings club in Silicon Valley. Hij weet dus precies wat er op dit moment in het tech hart van de wereld gebeurt en waar deze wereld zich heen beweegt. Benedict Evans is de man achter de slidedeck ‘Mobile is eating the world’ en heeft op zijn blog altijd een scherpe blik op ontwikkelingen binnen digital marketing en welke rol content, devices, inkoopvormen en consumentengedrag spelen in de nieuwe wereldorde van ons vak. Dat beschrijft hij allemaal op zijn blog, in zijn nieuwsbrief en via Twitter.

Paul Gubbins

Dé must follow programmatic influencer. De UK is de voorloper op het gebied van programmatic advertising en precies daar is hij Head of Programmatic geweest bij bedrijven als Millennials Media, Rubicon en StrikeAd. Nu werkt hij als consultant bij Yahoo, geeft hij investeringsadvies aan diverse adtech bedrijven en zit hij regelmatig in panels op grootschalige events. Kortom, een beetje programmatic professional volgt hem op LinkedIn!

Bob Hoffman

The Financial Times stelt dat hij verantwoordelijk is voor de barbaarse kritiek op de digitale hype. Daarom is het soms wat confronterend om, als digitale marketeer, naar hem te luisteren. Zijn uitspraken geven goed weer hoe de gemiddelde traditionele marketeer zich op dit moment voelt, namelijk belazerd door al die ingewikkelde digitale partijen met al hun afkortingen.

En hoewel hij daarin soms wat doorslaat, het is een scherp perspectief en diep van binnen weet je dat hij wel eens gelijk heeft.Deze tergende, maar eerlijke spiegel heeft elke marketeer soms even nodig om weer met de voeten terug op aarde te komen.

Scott Galloway

Deze man is hilarisch, maar bovenal een bijzondere geest. Als hoogleraar aan de NYU en CEO en oprichter van L2 verkondigt hij iedere week zijn visie op de ontwikkelingen binnen retail, tech, media en advertising. Dat doet hij in zijn videoformat ‘Winners en Loser’, maar nog mooier is zijn wekelijkse nieuwsbrief. Het is als ware een column over zijn leven én het vakgebied. Het gaat over zijn kinderen, zijn faillisementen, zijn ouders, verlies en geluk en wat hij ervan heeft geleerd. Je moet ervan houden, maar hij is in die zin een ware influencer.

Volg jij ook een must follow marketing influencer, maar staat hij of zij niet in dit rijtje? Reageer hieronder en laat jouw influencer achter!

Diederick is een mobile encyclopedie. Hij heeft mobile zien ontstaan en opgroeien tot een volwassen medium. Als columnist analyseert hij zijn uitgevlogen kroost.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.