Nieuws

MobPro’s leesclub: publishers kiezen kwaliteit boven kwantiteit

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: deep learning, Einstein, zonsverduistering, minder advertentie & meer interactie.

#1 Online publishers gaan voor meer opbrengst met minder advertentieruimte

“Uitgevers in Amerika verminderen op hun sites het aantal advertentieposities. Normaal zou je denken dat dit ook een daling voor de omzet betekent, maar niets is minder waar. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat uitgevers beter nadenken over het verkopen van de inventory. Ze kiezen in dit geval kwaliteit boven kwantiteit. Dit is in mijn optiek een juiste ontwikkeling, omdat gebruikers steeds meer en meer geïrriteerd kunnen raken door de reclames. Less is more!” – Stephan, inventory professional.

#2 Deeplearning.ai: de nieuwe serie lessen van Andrew Ng

“Big data, neural networks en deep learning. Niet langer alleen buzzwords in de programmeerwereld, maar nu ook te vinden in de wereld van programmatic advertising! Misschien denk je wel: “Hey, ik ben een techie. Ik wil meer met deep learning doen dan er alleen artikelen over lezen”. Nu kun je over deep learning leren van een topexpert uit de AI/Machine learning wereld, Andrew Ng. Zijn eerste Coursera cursus heeft een score van 4.9/5 sterren (met 45,000+ reviews!), dus mijn verwachtingen van zijn nieuwe deep learning cursus zijn hoog!” – Victor, data professional.

#3 Het positieve effect van interactieve elementen

“Ik vind het bijzonder om te zien dat consumenten meer betrokken zijn bij interactieve banners. Dat banners ook positieve reacties kunnen opleveren: anders dan sommige geluiden die je af en toe hoort. Het idee van het artikel past ook bij onze filosofie. Wij stimuleren niet alleen dat merken slim gebruikmaken van de technologische mogelijkheden die mobile devices bieden, maar moedigen ook andere partijen aan dat te doen!” – Esther, interactie professional.

#4 It’s A Total Eclipse of the Brands

“In dit artikel zijn een aantal voorbeelden van marketingcampagnes rond de zonsverduistering van 21 augustus dit jaar verzameld. Van die echte Amerikaanse (foute) commercials. Wat ik altijd wel leuk vind zijn de ‘open-deur-inhakers’ op een event. In dit geval was het de ‘eclipse’, maar het is vooral een voorbeeld hoe bedrijven tegenwoordig omgaan met bepaalde gebeurtenissen. Hoe zij dan heel hard hun best doen om een link te leggen tussen de gebeurtenis en hun product of merk.”. – Danny, advertising professional.

#5 De afweging tussen Freud en Einstein in je content

“”Any fool can know. The point is to understand.” – Einstein. Waarom doen we wat we doen? Wat is onze diepste drijfveer? Wie zijn wij? Het is de basis van een organisatie en belangrijk de antwoorden van deze vragen nooit uit het oog te verliezen. Maar willen we naast onszelf onze doelgroep ook wérkelijk begrijpen, ons laag voor laag verdiepen in deze voortdurende uitdaging, dan is er maar één oplossing en dat is een flinke dosis TLC! – Loyce, communicatieprofessional.

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.