Inspiratie

Qmusic deze zomer mee op vakantie dankzij locatietargeting

Er zijn sinds dit jaar geen roamingkosten meer in een groot deel van de EU. Nederlandse smartphonegebruikers hoeven dus niet langer hun mobiele data uit te zetten bij de grens. Qmusic wil haar luisteraars ervan bewust maken dat ze nu ook op de vakantiebestemming hun favoriete hits en programma’s zorgeloos kunnen beluisteren.

Het vraagstuk voor MobPro: op welke manier maken we, via smartphones, impact bij consumenten en maken hen ervan bewust dat ze Qmusic ook op vakantie over de grens kunnen streamen?

Qmusic bereikt doelgroep in het buitenland middels locatietargeting én device language

Hiervoor ontwikkelde MobPro een slimme strategie. De uiting wordt getoond tijdens de drukste vakantieperiode: de zomervakantie. De campagne is gericht op Nederlandse smartphonegebruikers in de meest bezochte landen onder Nederlandse vakantiegangers. Dankzij locatietargeting worden vakantiegangers in onder andere Spanje, Frankrijk en Griekenland bereikt. Ook zorgt MobPro ervoor dat de advertentie niet alleen op de juiste geografische locatie komt, maar ook bij de specifieke doelgroep. Dit is mogelijk door de uiting alleen te tonen bij gebruikers wiens smartphone is ingesteld op de Nederlandse taal. Gebruikers krijgen verschillende versies van de advertentie te zien. Aan de hand van een A/B test wordt de campagne verder geoptimaliseerd.

De campagne richt zich niet alleen op gebruikers die al op hun bestemming zijn aangekomen, maar ook op hen die nog onderweg zijn. Middels locatietargeting op vliegvelden bereikt de uiting deze gebruikers tijdens hun reis. Op de vliegvelden hangen ook posters van Qmusic: de mobile banner wordt hier ingezet als ‘second screen’.

Weten dat je zorgeloos kan streamen

Voor deze campagne creëerde MobPro een rich media uiting van middelgroot formaat. Er worden een aantal versies getoond van de advertentie. Er is een versie waarin het vakantieland wordt benoemd, en een versie waarin enkel ‘op vakantie’ wordt genoemd. Zo sluit de boodschap perfect aan bij de ontvanger. De banner wijst gebruikers erop dat ze vanaf nu ook op vakantie zorgeloos Qmusic kunnen streamen. Vervolgens kunnen gebruikers via de banner doorklikken naar de actiepagina. Vanuit daar kan er direct worden geluisterd naar Qmusic. Opvallend is dat gebruikers in Spanje en Frankrijk een bovengemiddelde interesse tonen in de banner.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.