Inspiratie

MobPro’s gids voor mobiele formaten, deel 3: data

Mobile advertising is uniek qua mogelijkheden in creatie en interactie. Er zijn vele opties: van video’s, naar store locators en shake banners. Maar wanneer pas je welke feature toe bij je mobiele advertentie en wat is de valkuil? MobPro schiet te hulp en komt met dé gids voor mobiele formaten. Deze week het laatste deel van ons drieluik: data.

Dynamisch

Bij dynamische banners zien gebruikers altijd een advertentie die relevant is voor hen op dat moment: bijvoorbeeld op basis van hun locatie of van het weer. De inhoud van een banner wordt automatisch aangepast aan de hand van de geselecteerde voorwaarden. Dit gebeurt op basis van data ontvangen uit een app of van een publisher.

Wanneer er een locatie wordt geadverteerd, is het natuurlijk relevanter voor de gebruiker als de locatie ook daadwerkelijk in de buurt is. Zo ziet iemand in Alkmaar een dealership in deze stad, terwijl iemand in Amsterdam de dealership van Amsterdam ziet. Deze techniek gaat dus ook goed samen met een store locator. Ook het weer kan de bepalende factor zijn. Zo kun je bijvoorbeeld voor kiezen een advertentie voor sauzen voor bij de BBQ alleen te laten zien als het warmer dan 20 graden is. Naast locatie- en weertargeting, is er ook contextual targeting. Hiermee kun je binnen een bepaalde omgeving een variant van de uiting tonen. Zo kun je voor de vele mensen die je bereikt toch voor elke individu relevant zijn.

Om aan de juiste gebruiker de juiste dynamische banner te laten zien, is accurate data van o.a. een publisher van groot belang. MobPro is continu in gesprek met publishers om ervoor te zorgen dat zij de data zo accuraat mogelijk meesturen. Wanneer bekend is dat de publisher of een app de data niet goed meegeeft, zullen wij er niet op bieden.

Storelocator

Om mensen ervan bewust te maken dat een bedrijf op een specifieke locatie aanwezig is of dat het in de buurt is, is de store locator geschikt. Een storelocator werkt met GPS-targeting. GPS-data wordt alleen doorgegeven door de publisher na toestemming van de gebruiker. Wanneer iemand een app of pagina opent in binnen de straal van x kilometer van de beoogde locatie, wordt de advertentie getoond.

Bij speciale acties waar mensen langs de winkel moeten is dit een goede feature. Gebruikers zien een kaart of krijgen zelfs een route naar de dichtstbijzijnde winkel van het merk gepresenteerd. De valkuil hier is dat het de verwachting schept dat het de store traffic direct verhoogt. Maar na het zien van een display banner laten gebruikers niet alles uit hun handen vallen om naar de winkel toe te rennen. Een storelocator werkt wél goed als bewustwording van de dichtstbijzijnde vestiging.

Geluid

Audio advertenties: de klassieke radioreclame in een digitaal jasje. Anders dan op de radio kun je dit soort advertenties, dankzij programmatic advertising, naar een veel specifiekere doelgroep zenden. Ook kun je dankzij de Advertising ID zien welk deel van je doelgroep de advertentie al geluisterd heeft, en dus welke gebruikers er eventueel nogmaals bereikt kunnen worden met retargeting. De audio advertentie is enkel geschikt voor platformen waar geluid centraal staat, zoals bijvoorbeeld Spotify. Deze advertentie is nog impactvoller wanneer deze wordt opgevolgd met een display banner of mobile video.

Lees hier het eerste deel uit ons drieluik: video & bekijk hier deel twee: video.

Om al deze toepassingen in apps soepel te laten verlopen en de consument de beste ervaring met het merk te geven, is MRAID van belang. Deze zomer zal de nieuwe versie hiervan beschikbaar komen; MRAID 3.0. Mocht je nog vragen hebben over MRAID 3.0 mail dan naar contact@mobpro.com of bel 020 702 8204.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.