Inspiratie

De interactieve mobile banner van National Geographic

In aanloop naar de live uitzending van The Verdict wil National Geographic haar kijkers niet alleen informeren, maar ook uitdagen. Samen met MobPro brengt het live event top-of-mind bij de doelgroep.

NATIONAL GEOGRAPHIC ZET DOELGROEP AAN HET DENKEN

Op 11 september staat National Geographic in het teken van het het live event ‘The Verdict’. In dit veelbesproken Duitse tv-experiment beslissen kijkers mee over het lot van majoor Lars Koch. Mag een gekaapt passagiersvliegtuig neergeschoten worden om te voorkomen dat het neerstort op een voetbalstadion met 70.000 mensen? In een even meeslepend als confronterend rechtbankdrama doen nu Nederlandse kijkers live uitspraak: is hij een held of moordenaar? De vraag aan MobPro: hoe kunnen we, via smartphones, impactvol aanwezig zijn bij de doelgroep?

Hiervoor ontwikkelde MobPro een geanimeerde uiting van middelgroot en half page formaat. De aandacht van de doelgroep wordt getrokken door het spraakmakende dilemma te tonen. Net als bij de live uitzending wordt de gebruiker hierna uitgedaagd een oordeel te vellen. Kies je ‘Ja’ of ‘Nee’? Na de keuze komt de gebruiker op de speciale ‘The Verdict’ pagina op de National Geographic website.

NATIONAL GEOGRAPHIC BEREIKT DOELGROEP DANKZIJ AUDIENCE TARGETING

Om zoveel mogelijk impact te maken ontwikkelt MobPro een mobile advertising strategie. De campagne is gericht op mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 20 en 49 jaar oud. Aan smartphonegebruikers binnen deze doelgroep wordt de interactieve advertentie van middelgroot formaat getoond. Om precies de doelgroep voor National Geographic te bereiken, past MobPro audience targeting toe. Hiernaast wordt de uiting enkel ‘s avonds getoond, op tijden dat veel mensen voor de televisie zitten: tijdens prime time. Zo wordt er impact gemaakt bij de beoogde gebruikers op het juiste moment!

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.