Nieuws

MobPro naar Festival of Marketing in Londen

Op 4 en 5 oktober verzamelen brand marketeers van over de hele wereld zich in Londen voor Festival of Marketing. Daar ontdekken, leren, vieren en vormen zij de future of marketing. Ook MobPro stapt het vliegtuig in om de laatste ontwikkelingen te aanschouwen. Tijd voor een voorbeschouwing.

 

Festival of Marketing vormt met maar liefst twaalf podia en diverse workshops, trainingen en een awardshow twee dagen lang het epicentrum van marketing. Brand marketeers vanuit de elke uithoek van de wereld gaan op zoek naar succesverhalen op het gebied van multichannel marketing, programmatic, artificial intelligence, digital transformation, social en content.

Volg MobPro op Festival of Marketing

MobPro trotseert de Noordzee om succesverhalen van merken te verzamelen. We zijn vooral benieuwd zijn we naar verhalen omtrent programmatic, GDPR en uiteraard mobile.

De MobPro-afgevaardigden van dit jaar zijn:

Dominiek: the queen of mobile programmatic advertising gaat rondkijken in de data- en targeting keuken van topmerken en apps. Hoe verkrijgen zij waardevolle data en hoe zetten zij dat in om marketingdoelstellingen te behalen?

Jeroen: als senior mobile consultant kent hij de drempels voor Nederlandse marketeers, als het gaat om mobile advertising, als zijn broekzak. Welke uitdagingen kennen merken op internationaal niveau als het gaat om mobile, cross-device en digital transformation?

Martine: mobile journalist en merkromanticus. Zij gaat op zoek naar zowel de algemene als mobile specifieke marketingverhalen en trends. Denk aan: creativiteit, GDPR, storytelling en advertentie-ontwijkende consumenten.

Volg Dominiek, Jeroen en Martine op de voet. Via live stories, video’s en foto’s via Instagram en Facebook neemt het drietal jou mee naar Londen.

Deze presentaties gaan wij o.a. bezoeken:

The battling professors: Byron Sharp vs. Mark Ritson
Het belooft het marketingdebat van het jaar te worden. Twee grote namen met en twee heel scherpe (en sterke) visies, gaan discussiëren over de toekomst van marketing. In de ene hoek staat Byron Sharp, de auteur van het meest verkochte marketingboek ooit: ‘How Brands Grow’. Daarin rekent hij af met valse en jarenlang aangenomen marketingassumpties, op grond van resultaten vanuit academische onderzoeken.

In de andere hoek staat Mark Ritson, brand consultant en met een award bekroonde columninst bij Marketing Week. Hij zit op één lijn met Sharp als het gaat om moderne marketing en evidence based-thinking. Doch ontziet hij één van de meest geadoreerde marketing professors niet van zijn vlijmscherpe analyses en inzichten.

Verwacht wordt dat de battle voornamelijk zal gaan over de opvattingen over doelgroepsegmentatie en targeting. Zo stelt Sharp in zijn boek dat, als een merk wil groeien, het het meest effectief is om alle potentiële kopers te bereiken – in plaats van te targetten op heel specifieke doelgroep, zoals heavy buyers. Ritson vindt dat nonsens en zal, als reactie daarop, op 5 oktober stevig pleidooi over de bühne brengen.

Meer weten over Ritson en Sharp? Lees hier het interview met de marketing titanen waarin zij hun marketing heroes en hun grootste fouten onthullen.

Influencing consumer behaviour through micro-location targeting
Dankzij de smartphone groeit e-commerce alsmaar meer, maar kunnen deze devices ook bijdragen aan het aandrijven van in-store aankopen? In deze presentatie gaat Nectar, een loyalty app, laten zien welk effect speciale aanbiedingen via smartphones hebben op het winkelgedrag van consumenten.

GDPR: is it D-day for direct marketing?
In 2018 gaat de nieuwe Europese dataprotectiewetgeving van kracht: de General Data Protection Regulation. Vanaf dat moment moeten bedrijven die persoonlijke gegevens van inwoners van de EU verzamelen, verwerken en gebruiken de privacyrechten van de individuele consument respecteren en beschermen. Zo gaan er nieuwe regels gelden voor het verkrijgen van goedkeuring voor het gebruik van persoonlijke data.

Maar hoeveel waarde hechten consumenten in werkelijkheid aan hun data? Wat zijn de consequenties als wij, als markt, consumenten niet wijzen op het belang van het delen van hun data? In hoeverre helpt het, om het vertrouwen van consumenten (terug) te winnen, de goedkeuringsverklaringen te vereenvoudigen in taalgebruik? Deze presentatie gaat in op hoe datagedreven bedrijven zich kunnen voorbereiden op de toekomst, waarin alle macht in de hand van de consument ligt.

Identifying the coffee lovers of the future through Big and Thick Data
De term ‘Big Data’ heeft er een broertje bij, namelijk ‘Thick Data’. Steeds meer groeit de behoefte om niet alleen de bak aan cijfers te analyseren, maar deze tevens aan te vullen met kwalitatieve onderzoeksmethoden om dieperliggende motivaties, verhalen en emoties te achterhalen.

Lavazza laat zien hoe zij waardevolle inzichten hebben gekregen met Big en Thick Data. Het koffiemerk combineerde de data met AI-gedreven doelgroepsegmentatie om hun doelgroep ‘koffieliefhebber’ nu én in de toekomst nog beter te begrijpen.

Your ad ignored here – Marketoonist on the new mindset marketers need to thrive
Tom Fishburne van de Marketoonist weet gedrag van marketeers en trends gevat af te beelden in humoristische, en soms pijnlijke, illustraties. In het artikel ‘Merken hebben geen schijn van kans meer’ verhaalde Diederick al dat consumenten steeds beter zijn in het ontwijken van advertenties. Dat het al lang niet meer gaat om het bereiken van de juiste consumenten, maar juist ook om die consumenten te bereiken op waardevolle momenten met relevante boodschappen.

Fishburne staat met dezelfde boodschap op het podium en zal met zijn cartoons en case studies laten zien hoe de beste marketingcampagnes niet aanvoelen als marketing.

De ultieme marketing cocktail
Mobile, data, privacy, programmatic, targeting en branding. In twee dagen tijd consumeren we een sterke mix aan marketingpresentaties. Wil je op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in Londen? Volg Dominiek, Jeroen en Martine via live stories, video’s en foto’s via Instagram en Facebook. En houd het MobPro blog in de gaten voor de uitgebreide nabeschouwing.

Vragen over Festival of Marketing of heb jij een speciaal verzoek? Mail jouw vraag of verzoek naar contact@mobpro.com, dan nemen wij snel contact op.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.