MobPro eDay 2017
Nieuws

MobPro naar eDay: 4x must-see presentaties

Vandaag start het vijfdaagse online festival eWeek. Tot en met 6 oktober trekken digitale marketeers door Amsterdam om content te consumeren over o.a. online branding, bitcoins en social advertising. Op 5 oktober bezoekt MobPro eDay. Tijd voor een voorbeschouwing.

eDay belooft het evenement te zijn waarmee digitale marketeers in één klap een voorsprong nemen voor de rest van het jaar. Hier worden de laatste ontwikkelingen en trends in digital marketing, media, e-business, e-commerce en online technology besproken. Hoe centraal staat mobile in deze verhalen?

MobPro heeft een selectie gemaakt van de must-see presentaties voor eDay 2017.

Must-see presentaties op eDay 2017

 

Mark Adams, Vice President bij Vice Media MobPro eDay

Mark Adams, Vice President bij Vice Media.

Brand building in the age of content, Mark Adams (Vice)

Evenals Diederick tijdens Digital Marketing Live! gaat Mark Adams marketeers op het hart drukken dat het steeds moeilijker wordt om, op de huidige manier, de advertentie-ontwijkende en smartphoneverslaafde generatie te betrekken bij je merk. Waar Diederick laat zien hoe je relevante branded content creëert aan de hand van data, laat Adams zien hoe jongerenplatform Vice dat op creatieve wijze invult.

eDay 2017

Terugblik naar een paneldiscussie eDay 2016.

Panel: The Future of Social

Sebastien Lintz (Digital Director Hardwell), Aranka van der Voorden (Founder Fitgirlcode), Steven Lammertink (CEO The Cirqle) and Tim van der Wiel (Co founder GoSpooky) gaan met elkaar in discussie over de toekomst van de huidige hangouts zoals Snapchat, Facebook en Musical.ly. Hoewel wij normaliter niet stormlopen voor panels (want durft een panellid het ooit volledig oneens te zijn met zijn mede-panelleden?), zijn wij toch een tikkeltje nieuwsgierig naar deze. Deze jonge panelleden zijn namelijk én digital entrepeneurs én de advertentie-ontwijkende en smartphoneverslaagde generatie zelve. Zij hebben een voet op beide fronten (persoonlijk en commercieel), dus welke rol zien zij weggelegd voor merken in die gesloten platformen gebruikt door hun eigen generatie? En hoe moet de content eruit zien dat (1) aansluit aan elk specifiek mobile focust platform en (2) daadwerkelijk resoneert met de doelgroep.

Walter Kraus, Director Bol.com Retail Media Group.

Retail Media: Van inspiratie tot conversie, Walter Kraus (Bol.com)

In 2014 deed Retail Media zijn intrede in Nederland en België. De aanleiding was de digitalisering van het medialandschap. Terwijl veel retailers zich richtten op folders en andere traditionele kanalen, zorgden gratis platforms en tools ervoor dat hun aanbod digitaal onder de aandacht kwam. Zonder ooit te hebben gevraagd wat retailers daarvan vonden. Om die reden sloegen retailers de handen in één om digitale kennis te delen.

Walter Kraus, directeur Bol.com Retail Media Group, laat aan de hand van een aantal adverteerders cases zien hoe Retail Media waarde toevoegt aan de online marketing strategie: van inspiratie tot conversie op basis van shoppinggedrag. Niets verrassends zijn wij benieuwd naar hoe de groep omgaat het met veranderende mobile shoppinggedrag.

Terugblik naar eDay 2016.

Wijst jouw merkstrategie je de weg in de online wereld?

Wij zien vaak onherkenbare mobiele advertenties voorbij komen. De banners zijn van zeer slechte kwaliteit of de merksignalen zijn onzichtbaar. In het artikel ‘Hoe een slechte mobile ad de merkperceptie ruïneert’ schreven we al over het effect van dit soort advertenties. En hier laten we zien hoe een merk creatieve banners maakt die de doelstellingen behaald en tegelijkertijd inherent zijn aan de merkwaarden.

In deze sessie onderzoeken Jeroen Schoenmakers (Digital Consultant) en Caroline van Lieshout (Strategy Director) het spanningsveld tussen branding en conversie en laten nog eens zien wat voor consequenties jouw creatieve keuzes hebben.

Volg MobPro via Instagram en Facebook

Wil je op de hoogte blijven van de gebeurtenissen op eDay? Volg MobPro live stories, video’s en foto’s via Instagram en Facebook. Vragen over eDay of heb jij een speciaal verzoek? Mail jouw vraag of verzoek naar contact@mobpro.com, dan nemen wij snel contact op.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Tags:

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.