Nieuws

MobPro’s leesclub: ‘Klikfraude’ bij Uber verbaast niet

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: het Uber-Fetch debacle, doe-het-zelf-VR-brillen, opgeblazen cijfers, designtips en -inspiratie.

Klikfraude bij Uber: Klinkt het te goed om waar te zijn? Dan is het ook zo.


“Vorige week beschuldigde Uber zijn bureau Fetch openlijk van klikfraude. De taxi app zou voor honderden (dan wel niet duizenden of miljoenen) downloads betaald

hebben die het bureau niet gegenereerd heeft. Hóe kan zo’n digital native als Uber er ‘instinken’, zou je dan denken. Maar het verbaasd mij helemaal niets. De belangrijkste tool die het te ontbreken in digital marketing is verstand. Niet alleen bij bureau of uitgevers die de clicks meten, maar ook zeker bij marketeers zoals de marketingman van Uber. De ergernis hierover zat mij hoog, dus ik schreef er een column over”. – Diederick Ubels, attributie professional

Hobbyist knutselt VR headset en game voor Commodore 64 in elkaar

“Tegenwoordig worden smartphones maar sneller en sneller. Er zitten snufjes op waarvan de meesten van ons niet eens weten wat we er ooit mee moeten of kunnen. Misschien heb je wel eens gehoord van de Google cardboard: de bouwtekening of -set waarmee iedereen zelf (met zijn mobiel) een VR bril kan maken. Wat nou als we dat 3D bril-idee hadden in 1984, in de tijd van de Commodore 64? Een hobbyist besloot deze combinatie te verwezenlijken!” – Rob Nieuwenhuizen, systeem professional.

Facebook blijkt wereldwijd bezoekersaantallen te overdrijven
“Het wordt steeds moeilijker voor bedrijven om Facebook blind te vertrouwen. Na het viewability drama, lijken ze nu ook met de cijfers van bezoekersaantallen te knoeien. Zo claimden ze bijvoorbeeld miljoenen meer millennials te kunnen bereiken in een land dan er überhaupt woonden. Omdat media op Facebook alleen via hun eigen systeem kan worden ingekocht, blijf je als adverteerder te afhankelijk van hun inschattingen. ‘Black box’ heeft geen toekomst.” – Bart Boogaard, sales professional.

Designtips voor de ‘nieuwe’ iPhone X

“Elk nieuw smartphonemodel brengt weer designuitdagingen met zich mee. Aangezien de schermresoluties en de schermdimensies van telefoons steeds hoger worden, moet je hier als ontwerper rekening mee houden. Waar moet je als designer op letten bij de nieuwste release van Apple? In dit artikel gaan ze naast de pixeldichtheid ook in op het grid, bestandsextensies, en de verandering van de vorm van het scherm van de iPhone X”. – Stijn Schiphorst, design professional.

 

Design fun: een coole verzameling van UI Interactions


“Voor alle designliefhebbers: bookmark deze website. Het is mijn favoriet! Dit artikel gaat over smoothe en indrukwekkende user interaction animaties en overgangen. Allemaal gemaakt door India-based designer Divan Raj. Iets om alle creatieve zielen te inspireren!” – Andreea, interaction design professional

 

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.