MobPro Festival of Marketing Londen
Nieuws

Live @ Londen: MobPro at Festival of Marketing

Op 4 en 5 oktober verzamelen brand marketeers van over de hele wereld zich in Londen voor Festival of Marketing. Daar ontdekken, leren, vieren en vormen zij de future of marketing. Ook MobPro stapt het vliegtuig in om de laatste ontwikkelingen te aanschouwen. Volg de laatste ontwikkelingen:

Festival of Marketing vormt met maar liefst twaalf podia en diverse workshops, trainingen en een awardshow twee dagen lang het epicentrum van marketing. Brand marketeers vanuit de elke uithoek van de wereld gaan op zoek naar succesverhalen op het gebied van multichannel marketing, programmatic, artificial intelligence, digital transformation, social en content. Hier lees je welke presentaties wij zullen bijwonen.

Donderdag 12:20

Geen productconcurrentie, maar marketingconcurrentie

Technologische ontwikkelingen hebben gezorgd voor een grote verschuiving in de marketingwereld. Niet perse hebben merken meer productconcurrentie. Wel voeren ze een strijd om de aandacht van de consument. Hoewel digitale mogelijkheden de marketingcommunicatiemix bijzonder uitgebreid hebben, drukt Pernod Ricard marketeers op het hart de consument niet uit het oog te verliezen. “They are not buying your tech, they buy your products”.

Bovendien stelt Ricard dat merken niet moeten afwachten tot dat invloedrijke partijen bepaalde techniek adapteren. Denk aan een Apple die bepaalde diensten (voorlopig) uitsluit. Marketeers moeten zelf de stap zetten, het op eigen initiatief gaan uitvinden en experimenten. “That how you keep beyond your competition”, aldus Ricard.

Donderdag 11:00

“We should never ever get an ad that was not meant for us”

Rahul Welde, Global VP Digital Transformation Unilever, benadrukt nog eens het belang van het connecten met consumenten in de juiste context met de juiste boodschap. Want, stelt hij: “We should never ever get an ad that was not meant for us”. Hear, hear!
Vervolgens benadrukt Rahul nog eens het belang van data bij het bereiken van de consument. Enkel met data en dynamische content kun je als merk aanwezig zijn op precies het juiste moment van de consument.

Ook bij het ontwikkelen van producten connect Unilever met individuele consumenten. Zo heeft Lipton met de health community op sociale media een eigen Matcha thee op de markt gebracht. De in de schappen beschikbare smaken veranderden continu aan de hand van feedback en ideeën die via de sociale netwerken binnen komen. Zo heeft Lipton op een interactieve manier een two-way relatie met de community en klant gecreëerd.

Afsluitend omarmt Unilever de digitale transformatie als geen ander. Nooit eerder konden ze namelijk op zulke schaal merken en consumenten aan elkaar binden.

Donderdag 09:45

Automatic buying

Mensen snakken naar eenvoud en willen het liefst zo min mogelijk moeite doen. Maar liefst 92% van de millennials en 93% van de veertigers zeggen het fijn te vinden als taken automatisch voor hen geregeld worden. Daarvoor zijn zij bereid om zoveel mogelijk data vrij te geven.

Om die reden neemt automatic buying, met behulp van AI en virtual assistants, een vogelvlucht. De data waarover deze systemen beschikken worden op die manier erg waardevol voor merken. Econsulting verwacht echter dat de relatie tussen consument en het bedrijf achter de virtual assistant (denk aan Amazon met Alexa) zo waardevol wordt, dat zij deze relatie niet op het spel zetten door hen te ‘vervelen’ met advertenties. De spreker denkt dan ook dat de rol van merken in de automatic future zich met name richt op partnerships.

Woensdag 17:30

Doei dag één!

Dat was dag één! We proosten op de eerste dosis inspiratie en visies die we hebben opgedaan.

Woensdag 16:55

Jo Malone

We sluiten dag één af met een inspirerend interview met Jo Malone. Dyslectisch en zonder opleiding maakte zij van haar parfumlijn de grootste van Engeland en verkocht ze haar label aan Estee Lauder. Haar advies: vertel een verhaal wat authentiek is en waar jezelf 100% in gelooft.

Woensdag 16:00

Digital is mobile

Digital transformation is één van de populaire onderwerpen tijdens FoM ’17. Daarbij zei Ashley Friendlein, digital consultant bij E-consulting, in zijn presentatie iets waarvan ons hartje sneller gaat kloppen: “I mean, digital is mobile really. We should all transform out ‘mobile’ teams to being our normal digital team and consider desktop as the odd cousin instead”.

Woensdag 14:45

Game break!

Tijd voor wat ontspanning na vijf behoorlijke sessies..

Woensdag 11:00

De power of sound at Festival of Marketing! 🎶 #FoM17 #mobpro #londen

A post shared by MobPro (@mobpro.amsterdam) on

The power of sound

Onze herinneringen zijn gebouwd op emotie. Emoties ervaren bij gebeurtenissen die we waarnemen met onze zintuigen, waaronder geluid.   Ondersteund door de beatbox champions van Engeland liet John-Paul Hughes van Bauer Media de kracht van geluid horen. Hoewel geluid in de mobile wereld er minder toe doet (muted smartphones), zal het in de future voice-driven wereld weer een meer belangrijke rol spelen. Zijn de digital marketeers hier klaar voor?

Woensdag 9:30

Start-off with Stephen Fry

Het startschot van Festival of Marketing is een optreden van acteur, schrijver en actief Twitteraar Stephan Fry. Deze editie van FoM staat in het teken van artifical intelligence. Aan Fry de vraag of we bang moesten zijn voor de toekomstige robots. Hij stelt de zaal gerust: “AI and robots will only be capable of doing the dull, boring, unfulfilling, repetive tasks that we hate doing”. Maar we moeten niet vergeten dat het meeste complexe en creatieve ding tussen onze oren zitten; ons brein. Met deze geruststellende woorden gaan we de komende twee dagen tegemoet!

Woensdag 08:45

Goodmorning London!

Opgewonden beginnen we aan de eerste dag van Festival of Marketing. We springen snel in de black cab voor de openingssessie met Stephen Fry. Exciting!

Dinsdag 11:02


We zijn er klaar voor!

Gewapend met een paraplu Engelse stijl, zijn we klaar voor onze trip naar Londen voor Festival of Marketing. De komende dagen bezoeken samen meer dan dertig presentaties over marketing. Benieuwd naar welke presentaties dat zijn, bekijk dan hier de voorbeschouwing.

Volg MobPro op Festival of Marketing

MobPro trotseert de Noordzee om succesverhalen van merken te verzamelen. We zijn vooral benieuwd zijn we naar verhalen omtrent programmatic, GDPR en uiteraard mobile.

De MobPro-afgevaardigden van dit jaar zijn:

Dominiek: the queen of mobile programmatic advertising gaat rondkijken in de data- en targeting keuken van topmerken en apps. Hoe verkrijgen zij waardevolle data en hoe zetten zij dat in om marketingdoelstellingen te behalen?

Jeroen: als senior mobile consultant kent hij de drempels voor Nederlandse marketeers, als het gaat om mobile advertising, als zijn broekzak. Welke uitdagingen kennen merken op internationaal niveau als het gaat om mobile, cross-device en digital transformation?

Martine: mobile journalist en merkromanticus. Zij gaat op zoek naar zowel de algemene als mobile specifieke marketingverhalen en trends. Denk aan: creativiteit, GDPR, storytelling en advertentie-ontwijkende consumenten.

ragen over Festival of Marketing of heb jij een speciaal verzoek? Mail jouw vraag of verzoek naar contact@mobpro.com, dan nemen wij snel contact op.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.