Nieuws

Data op dinsdag: 1,1 biljoen foto’s in 2016

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: we maakten 1,1 biljoen foto’s in het jaar 2016.

Digitale camera maakt plaats voor smartphone

Uit onderzoek van foto-organiseerplatform Mylio blijkt dat er in het jaar 2016 1,1 biljoen foto’s gemaakt zijn. Mylio verwacht dat dit getal in 2017 zal stijgen tot 1,2 biljoen.

Smartphones hebben het makkelijker gemaakt om van elk moment foto’s te maken en dit is duidelijk te zien in de cijfers. Van de maar liefst 1,1 biljoen (!) foto’s die mensen in 2016 maakten, werden 81% daarvan met smartphone vastgelegd. Mylio verwacht dit jaar een groei van 9%. Slechts 13 procent van de foto’s geschoten in 2016 is met een digitale camera gemaakt.

Selfiecultuur

De selfiecultuur is één van de redenen dat we fors meer foto’s schieten dan voorheen. De front-facing camera zorgt voor een toename van het aantal zelfportretten. Ook de ‘foodie’, die persoon die van elke maaltijd een foto maakt, gebruikt de camera van de smartphone veel.

Met platformen als Facebook, Snapchat en Instagram is het een stuk eenvoudiger om een foto, zoals die van je maaltijd, direct met je netwerk te delen. Dit wilt echter niet zeggen dat het netwerk hier altijd erg geïnteresseerd in is, maar een echte foodie heeft hier lak aan. Zo draagt dus vooral de smartphone zijn steentje bij aan die 1,1 biljoen foto’s.

Al deze foto’s moeten wel worden opgeslagen. Mylio stelt dat er 3,9 biljoen foto’s opgeslagen zijn tot 2016. In 2015 was dit getal nog 3,2 biljoen en aan het einde van het huidige jaar voorspelt Mylio dat er 4,7 biljoen foto’s opgeslagen zullen zijn. Al deze data neemt dus ook een groot deel in van de 14 zettabytes aan data die de mensheid heeft geproduceerd tot 2016.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.