Inspiratie

Sony Mobile gaat voor mobile voor nieuwe mobiel

Sony Mobile lanceert het nieuwe Xperia XZ Premium model. De uitdaging voor MobPro: de features van het nieuwe toestel top-of-mind brengen bij de doelgroep.

Sony daagt gebruikers uit te swipen

Sony benadrukt de USP’s van het nieuwe model in verschillende interactieve mid size banners. De uitingen dagen de consument uit te interacteren met drie unieke eigenschappen van de Xperia XZ Premium. De super slow motion feature (960 frames per seconde) van de Xperia XZ Premium wordt uitgelicht in één van de videos. De smartphonegebruiker ziet in deze video een rij waterballonnen in super slow motion uit elkaar springen.

 

De tweede uiting nodigt de doelgroep uit een slider te bewegen. Door dit te doen wordt het verschil tussen een ‘gewoon’ scherm en een 4K HDR scherm duidelijk.

Hierna bereikt Sony de consument via een ander zintuig, namelijk gehoor. Consumenten met een gratis Spotify account zien én horen de voordelen van dit nieuwe model. De laatste uiting is een swipe cube, waar de verschillende unieke features van het nieuwe toestel nog eens voorbij komen.

 

Sony bereikt doelgroep middels audience targeting

Om precies de juiste doelgroep te bereiken creëert MobPro een mobile targeting strategie. Omdat Sony zich richt op consumenten met een telefoon anders dan iOS of Android 7, worden deze uitgesloten in de targeting. De verschillende onderdelen worden in eerste instantie op net iets andere audiences binnen de doelgroep getarget.

De eerste fase van de twee mid size banners richt zich op ‘makers’, op het deel van de doelgroep dat zich begeeft binnen verschillende video- en foto-apps. De tweede fase gaat voor de ‘kijkers’ in diverse voetbal- en video-apps. De laatste fase van de mid size banners richt zich op mannen tussen de 25 en 45 jaar. Deze drie groepen worden vervolgens nogmaals bereikt met de swipe cube. De audiospot met statische banner is gericht op mannen die een gratis versie van Spotify gebruiken. Ook zij krijgen als vervolguiting de swipe cube te zien. Dankzij deze mobiele strategie worden de verschillende USP’s op passende wijze duidelijk naar voren gebracht bij diverse audiences binnen de beoogde doelgroep!

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.