Achter de schermen

Kennissessie Mythbusters: location based advertising

Location based advertising wordt geroemd als dé veelbelovende mogelijkheid van mobile advertising. Is dit terecht? Wij onderzochten de mythe en deelden het resultaat in de kennissessie: ‘Mobile Mythbusters: Location based advertising’.

Kan location based advertising de belofte waarmaken?

De belofte luidt dat adverteerders met location based advertising consumenten bereiken met reclameboodschappen rondom specifieke winkelvestigingen. Zo kun je consumenten overhalen om de winkel te bezoeken of, als ze al in de winkel zijn, hen overhalen tot aankoop.

Maar kan location based advertising deze belofte waarmaken? Dr. Stefan Bernritter, assistent-professor Marketing & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam, onderzocht het effect van location based advertising via smartphones versus het effect van in-store communicatie. Hij legde uit in hoeverre location based advertising invloed heeft op de brand awareness en merkkeuze bij de consument.

Daarnaast analyseerde een student aan de Erasmus Universiteit de kwaliteit van locatiedata. Op welke manier wordt locatiedata verkregen en hoe betrouwbaar is deze informatie? Edwin Metselaar, CTO bij MobPro, ging in op de resultaten en legt uit hoe het zit met de technologie achter locatietargeting.

Kortom, de kennissessie draaide om de mythe van location based advertising. Is het een broodje aap verhaal of is het daadwerkelijk een effectief instrument om consumenten te betrekken bij je merk? Voor degenen die niet aanwezig konden zijn of het nog eens na willen lezen: volgende week plaatsen we op deze blog ons artikel over LBA!

Hieronder een sfeerimpressie:

 

Stefan Bernritter on stage om mobile mythes over location based advertising te ‘busten’.

Edwin vertelt over de techniek achter LBA

Diederick legt uit hoe je wél de belofte van LBA kan waarmaken

Halloween style hapjes en drankjes

 

Wil je op de hoogte blijven van onze bevindingen op het gebied van location based advertising? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

 

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.