Werken bij MobPro Mobile Professionals Amsterdam
Achter de schermen

Dit gebeurde in oktober bij MobPro

Oktober was een maand van evenementen. MobPro vloog naar Londen, hees zichzelf in smoking en stond voor volle collegezalen. Kijk met ons mee achter de schermen:

Festival of Marketing in Londen

Begin oktober verzamelden brand marketeers van over de hele wereld zich in Londen voor het Festival of Marketing. Daar vierden wij samen met hen de future of marketing. Het grote optreden van het festival was de battle tussen marketingprofessoren Byron Sharp (bekend van het boek ‘How Brands Grow’) en Marketing Weeks columnist Mark Ritson. Wij verwachtten op voorhand dat het debat met name zou gaan over het veelbesproken onderwerp ‘targeting’. Dat was immers het enige meningsverschil waarop wij de professoren op betrapten. Goddank besloeg de discussie meer dan dat. Het bleek een interessante ontmoeting waarin de meningen uiteenliepen over de daadwerkelijke effecten van diverse marketingactiviteiten – dat lees je hier.

Naast Sharp en Ritson beklommen ook Stephen Fry, Tom Fishburne (Marketoonis) en Edward Relf (Laundrapp) het podium. Deze inspirerende verhalen lees je hier.

Deloitte Technology Fast 50 uitreiking

We pakken door vanavond op de uitreiking van de Deloitte Technology Fast50 Award! #deloitte #fast50 #mobpro

Een bericht gedeeld door MobPro (@mobpro.amsterdam) op

Woohoo, ook dit jaar bekleden we de Deloitte Technology Fast 50. Het is een jaarlijks terugkerende verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland. Vorig jaar bemachtigden we de vijfde plek. Dit jaar is de maar liefst 334%(!) groei, die MobPro maakte, goed voor de 30e plaats. Uiteraard strijden we volgend jaar weer voor een mooie plek!

Dat was niet het enige feestje dat we vierden deze maand. Tevens behoren we weer tot de FD Gazellen van 2017. De FD Gazellen Awards zijn prijzen die Het Financieel Dagblad uitreikt voor de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Hierbij wordt gekeken naar omzetgroei én financiële fitheid. Oktober staat niet alleen in het teken van evenementen, maar dus ook in het teken van groei. Dat ook al bleek uit het feit dat we maar liefst vijf nieuwe gezichten mochten verwelkomen begin van deze maand!

MobPro al twee jaar actief met Ilove2workout

Elke maandagavond, stipt om 17:30 uur, stoppen we de smartphones weg en klappen we de laptops dicht. We hijsen ons in sportieve outfits en duiken het park in. Daar zweten het weekend uit onze lichamen met een bootcamp, onder leiding van de meiden van Ilove2workout.

De maandagavond bootcamp is al twee jaar vaste prik! Dat vierden we uiteraard niet met taart of een glas champagne. Als echte fitgirls en fitboys voerden we gezellig een paar extra squads en sides lunches met elkaar uit. Genieten!

Mobile Mythbusters: Location Based Advertising

Stefan Bernritter on stage om mobile mythes over location based advertising te ‘busten’.

Naast het schrijven van artikelen en whitepapers over mobile advertising, organiseren we ook regelmatig kennissessies. Tijdens deze sessies gaan we in op de effectiviteit, uitdagingen en de praktische vertaalslag daarvan van specifieke onderwerpen omtrent mobile advertising.

Het onderwerp van deze editie betrof de mythe van location based advertising. Het wordt geroemd als dé veelbelovende mogelijkheid van mobile advertising. Is dat wel terecht? Haalt het consumenten nou echt over om de winkel te bezoeken?

Daarvoor nodigden dr. Stefan Bernritter uit. Deze assistent-professor Marketing & Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam onderzocht het effect van location based advertising via smartphones versus het effect van in-store communicatie. Hij liet deze middag zien in hoeverre location based advertising invloed heeft op de merkkeuze en het koopgedrag van consumenten.

Daarnaast demonstreerde Edwin Metselaar, CTO bij MobPro, op welke manier locatie data wordt verkregen en hoe betrouwbaar deze informatie eigenlijk is. Zo leerden deelnemers dat slechts 40% van de locatie data bruikbaar is en waar dat aan ligt. Rekeninghoudend met aandachtspunten zoals deze liet Diederick Ubels (CEO bij MobPro), aan de hand van voorbeelden, zien hoe je locatie data dan tóch effectief kunt inzetten.

De kennissessie gemist, maar wel nieuwsgierig naar de presentaties? Organiseer een location based advertising kennisessie voor jouw hele team. Mail naar contact@mobpro.com en kom in contact met één van onze mobile professionals voor de mogelijkheden. Zie hier het fotoverslag van de middag

Tech teaches tech

Victor teaches tech aan (een deel) van zijn team.

Elke week op vrijdag teaches tech how to.. tech. Of wel: één van de developers laat aan andere developers zien wat, en hoe, hij heeft geleerd over een specifiek vraagstuk of een complicatie. Het bouwen van een complex platform met uitdagende features als dat van MobPro gaat met veel trail en error. Het zou zonde zijn als iedere developer steeds met dezelfde uitdagingen worstelt. Om die reden is de sessie ‘X teaches tech’ in het leven geroepen, waarbij steeds een andere developer zijn recente uitdaging presenteert.

Het ‘college’ van Nikos maakte deze maand de meeste indruk op het team. Zijn les ging over de complexiteit van tijdzones dat ons platform treft. Onze machines ‘praten’ met machines over de hele wereld. Wanneer je een campagne ‘aanzet’ voor een bepaalde periode of met een specifieke tijdtargeting in Nederland, wil je dat andere computers begrijpen dat je Nederlandse tijd bedoelt.

Dat vereist nogal wat mentale gymnastiek. Niet alleen is het in andere delen van de wereld één, twee of zeven uur later. Daarbinnen wisselt het ene land wel en het andere land niet tussen zomer- en wintertijd. Bovendien is een tijdzone geen biologisch gegeven. Staatshoofden hebben gezag op de definitie van tijd binnen hun landsgrenzen en mogen dit naar eigen smaak invullen. Daarom zocht Nikos, middels code, een oplossing waarbij de machines altijd en geautomatiseerd in één dezelfde tijdzone praten. Dus ook toen wij afgelopen week onze klok naar wintertijd verzetten.  

Diederick gastdocent bij Universiteit van Amsterdam

Diederick Ubels Universiteit van Amsterdam UvA gastcollege

Diederick voor de klas op de Universiteit van Amsterdam.

Donderdag 19 oktober keerde Diederick Ubels terug naar de Universiteit van Amsterdam. Niet omdat zijn vaak voorkomende nachtmerrie uitkwam, namelijk dat hij tóch niet afgestudeerd bleek te zijn. Nee, in plaats daarvan mocht hij terugkomen voor een heel plezierig gastcollege voor masterstudenten Communicatiewetenschappen.

Ook op scholen en universiteiten is er steeds meer aandacht voor mobile marketing, data en de effectiviteit daarvan. Daarom mocht Diederick, op uitnodiging van dr. Stefan Bernritter, een gastcollege geven over the irony of digital marketing measurement.

Benieuwd naar het verhaal van Diederick en wil jij ook een gastcollege voor jouw team? Stuur een e-mail naar contact@mobpro.com.  

Real-time volgen wat MobPro bezighoudt? Volg Team MobPro op Instagram: @mobpro.amsterdam.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.