Inspiratie

YoungCapital’s mobile video strategie

We eat. Sleep. Challenge. And work. We are proud to be YoungCapital”. Samen met MobPro zorgt YoungCapital ervoor dat deze brand spirit top-of-mind is bij de doelgroep.

YoungCapital gaat voor awareness

YoungCapital is de kickstarter van jong talent in het bedrijfsleven: “Werken met YoungCapital, is werken met de nieuwe generatie”. Om ervoor te zorgen dat de doelgroep van het uitzendbureau op de hoogte is van de brand message, is het van belang deze jonge generatie te bereiken op hun #1 device: mobile.

Er is gekozen om de brand awareness video te laten zien in een middelgroot, een half page formaat én een Snapchat ad. Om de uiting qua vorm ook bij de jonge doelgroep te laten passen kiest YoungCapital ervoor deze kort te houden: 6 seconden. Ook is er een timer in beeld, zodat de gebruiker kan zien hoe lang de video nog duurt. Deze elementen dragen bij aan een prettige ervaring en verhogen de kans dat men de video afkijkt. Wanneer de gebruiker doorklikt, komt hij op de landingspagina terecht. Deze pagina past binnen de campagne en biedt de optie om direct naar werk kan zoeken.

YoungCapital zet duale targeting in

Om zoveel mogelijk impact te maken bij de doelgroep ontwikkelt MobPro een duale mobile advertising strategie. De campagne is gericht op mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 18 en 28 jaar oud. Aan smartphonegebruikers binnen deze doelgroep wordt de advertentie van middelgroot en half page formaat getoond. Om de doelgroep van YoungCapital heel precies te bereiken, past MobPro audience targeting toe.

Een belangrijk deel van de doelgroep bestaat uit studenten en (aankomende) starters. Zij bevinden zich in grote getale bij hogescholen en universiteiten. Om nog gerichter te werk te gaan, past MobPro ook locatietargeting toe om hen op deze plekken te bereiken.

Omdat YoungCapital écht voor de jonge generatie gaat, kunnen ze Snapchat niet overslaan. 3,5 miljoen Nederlanders hebben de app inmiddels op hun smartphone geïnstalleerd, hiervan gebruiken 2,1 miljoen mensen de app dagelijks. Het leeuwendeel van deze gebruikers valt binnen de doelgroep van YoungCapital.

Daarom is de video ook als Snapchat ad te zien. Om dit platform optimaal te benutten is er een verticale video gecreëerd. Vanuit de video kunnen mensen meer informatie over YoungCapital krijgen. Door ‘More’ omhoog te swipen komen gebruikers bij de landingspagina uit, waar ze meer te weten kunnen te komen over YoungCapital of direct naar een functie op zoek gaan.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.