Nieuws

Data op dinsdag: 66% van de wereld volgend jaar mobiel

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: smartphonedichtheid stijgt wereldwijd.

Op basis van onderzoek in 52 landen is de voorspelling dat volgend jaar 66% van de mensen een smartphone heeft. De cijfers zijn representatief voor 65% van de wereldbevolking. Dat is een groei van 3%. Dit jaar heeft 63% een smartphone in bezit.

In de landen met de hoogste smartphonedichtheid remt de groei zoals verwacht iets af. In deze markten ligt de dichtheid al op 80-90%. Nederland staat bovenaan het lijstje. Voor 2018 is de voorspelling dat 94% van de Nederlanders een smartphone heeft. Taiwan (93%), Hong Kong (92%), Noorwegen en Ierland (allebei 91%) volgen op de voet.

In absolute cijfers voert China de leiding met 1,3 miljard gebruikers. Op de tweede plaats staat India met 530 miljoen gebruikers, gevolgd door de Verenigde Staten (229 miljoen).

In 2018 wordt verwacht dat mobiele apparaten (smartphones en tablets) de meest gebruikte apparaten voor internettoegang zijn: 73% van de tijd die mensen online doorbrengen doen dat op deze apparaten. Waarschijnlijk wordt om deze reden ook meer dan de helft van de budgetten van adverteerders aan mobile besteedt: de voorspelling is 59% in 2018.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.