Inspiratie

MobPro werkt met KLM voor mobile video

Tijdens de Werelddeal Weken wil KLM, naast het verkopen van tickets uiteraard, een groot bereik realiseren. Samen met MobPro brengt ze de beroemde kortingsweken top-of-mind bij een brede doelgroep.

Bereik breed publiek via smartphone

Reisliefhebbers kijken er elk jaar weer naar uit: de KLM Werelddeal Weken. Traditiegetrouw vinden deze kortingsweken plaats in januari en september. KLM heeft dit jaar meer dan honderd van de mooiste bestemmingen ter wereld in de aanbieding. Van New York, Shanghai tot Valencia: voor ieder wat wils. De vraag aan MobPro: hoe kunnen we, specifiek via smartphones, een breed publiek impactvol bereiken?

Deze mobiele campagne is onderdeel van de marketingmix en is erop gericht awareness te creëren. Er zijn vier verschillende uitingen, die van elkaar verschillen qua bestemming. Op deze manier spreekt de campagne verschillende vakantiegangers aan. Of je nou op zoek bent naar een Europese city break, strandvakantie tot ultiem shoppen in New York: er zit voor iedereen een interessante uiting tussen.

Awareness met mobile video

Om zoveel mogelijk impact te hebben ontwikkelt MobPro een mobile video strategie. Om ervoor te zorgen dat de uiting perfect geschikt is voor mobiel, paste MobPro de video aan. De content is ingekort tot ongeveer zeven seconden. Uit onderzoek is bekend dat de aandachtsspanne op mobiel niet bijzonder lang is. Voor jonge mensen is dit soms zelfs maximaal acht secondenDeze strategie lijkt zijn vruchten af te werpen: de video heeft een bijzonder hoog uitkijkratio.

Er is gekozen voor een in-app outstream formaat. Met het outstream formaat kun je video inzetten, maar behoud je alle targeting, capping, brand safety, storytelling en optimalisatie mogelijkheden van display advertising. KLM kiest ervoor de frequency cap te gebruiken. Omdat de video onderdeel is van een uitgebreide marketingmix is ervoor gekozen de cap op ‘1’ te zetten. Dit betekent dat gebruikers de video maximaal eenmaal zien. Zo creëert de uiting een extra awarenessboost, zonder storend te zijn!

​Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.