Nieuws

Data op dinsdag: smartphone-Sint-shopping

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: Sint shopt ook dit jaar weer meer mobiel

Record verbroken voor Sint, ook voor smartphone

Vorig jaar werd er een record gebroken op het gebied van Sinterklaas aankopen. Mensen deden in 2016 namelijk voor het eerst voor meer dan een miljard euro online inkopen voor Sinterklaas. Toen werd al 12% van deze aankopen mobiel gedaan, dat was bijna een verdubbeling van 2015 (7%).

Groei m-commerce

De verwachting is dat dit jaar nog meer is, gezien de groeiende populariteit van mobiel winkelen. Deze groei van m-commerce is niet te stuiten. Uit een rapport van Ruigrok Netpanel bleek dat er dit jaar al 45% meer mobiel wordt geshopt (van 20% naar 29%).

Babyboomers shoppen steeds meer mobiel

Interessant is dat deze groei voor alle leeftijdsgroepen geldt. Bij generation Z, de millennials en generatie X is de groei ongeveer gelijk (6-9% ten opzichte van het jaar ervoor). Onder babyboomers is het aantal mensen dat wel eens mobiel een aankoop doet zelfs verdubbeld.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.