De mobiel van

De mobiel van Do

Niets is zo persoonlijk als jouw smartphone. Jouw favoriete apps, foto’s, notities, muziek en contacten allemaal in dat kleine apparaatje. Om de MobPro familie beter te leren kennen bekijken we vandaag de mobiel van Do.

Dominiek is Operations Director. Ze geeft bevlogen leiding aan de campagnemanagers en het design team van MobPro. Zij zorgt ervoor dat alles altijd zo effectief mogelijk verloopt. Ook wel bekend als één van de gezichten van MobPro, vaak te vinden als spreker op events, beurzen en kennissessies. Wat verraadt de telefoon van deze energiebom?

Zo, jouw telefoon ziet er best netjes uit. Ben je altijd voorzichtig met je telefoon?

Nou, nu wel. En ik ben verzekerd voor álles. Ik ben niet alleen getalenteerd in het slópen van mijn eigendommen, mijn vorige telefoon is ook nog eens gestolen. Dat gebeurde tijdens een MobPro borrel. Ik had mijn iPhone mee naar buiten genomen en even op een tafeltje gelegd. Toen ik weer naar binnen liep, werd ik bijna omver gelopen door onze COO Tim, die schreeuwend naar buiten stormde om degene, die hij mijn telefoon zag meenemen, te achtervolgen.

Eh, dit is veruit de meeste georganiseerde telefoon die ik ooit heb gezien. Het verbaast mij niets, zo sta je ook bekend binnen MobPro. Maar ik wil toch even weten hoe het zit met die 418 ongelezen e-mails.

Ja, dat is een beetje mijn duale persoonlijkheid, denk ik. Het zijn namelijk alleen maar ongelezen e-mails van mijn persoonlijke account, mijn werkmail is juist extreem georganiseerd – nul ongelezen berichten. Het is al beter hoor! Laatst stond de teller nog op 3000. En kijk, mijn apps staan per taak in mapjes ingedeeld. Hou ik nu wel mijn goede reputatie?

Nou, vooruit dan maar. Ik zie dat je soms wel vijf apps voor precies dezelfde taak hebt. Wat voor downloader ben je?

Ik was altijd een early -big- investor. Na aanraden van anderen of door te bladeren in top charts (die van mij wel iets persoonlijker mogen, trouwens) gooide ik alles erop en kocht ik alle extra’s. Na twee dagen volledig op te gaan in de app keek ik er negen van de tien keer nooit meer naar om.

De duurste miskoop was een mindfulness app; daar betaalde ik 50 euro voor. Na drie dagen total believer te zijn geweest, vond ik mijn scores wel goed genoeg en besloot ik dat mijn hersenen wel genoeg waren getraind. Of de dure Ghanese taalleerapps (Do’s vriend is Ghanees, red.) die ik juist nooit gebruik omdat het te moeilijk is. Een beetje zonde van het geld, dus nu mag ik pas geld uitgeven als ik de app al twee weken ‘echt’ gebruik. Dat werkt een stuk beter!

Welke apps gebruik je dan wél veel?

Reddit, daar ben ik mega verslaafd aan. Of praktische apps, zoals Parkmobile. Ik gebruik ook veel shopping apps. Ik bestel namelijk bijna alles in-app, van kleding tot eten. En mijn Notes. Daar bewaar ik recepten; netjes ingedeeld in verschillende categorieën. En ik gebruik notes om aantekeningen te maken en presentaties voor te bereiden. Zo ook voor de speech die ik eerder dit jaar op mijn oma’s 80e verjaardag gaf. Kijk, een foto van haar, mijn moeder en ik vorig jaar. Dit was tijdens ons jaarlijkse Sinterklaasweekend. Lief hè?

Drie generaties: Do met haar oma en moeder.

Oh en weet je welke app ik vaker wil gebruiken? Hartslag nu, waarbij je wordt opgeroepen als er iemand gereanimeerd moet worden. Mijn moeder heeft al drie levens gered! Aan de andere kant: dit is misschien een beetje een morbide wens.

Hey, volgens jouw mok sta jij bekend als mayo professional. Maar ik heb nog geen één patat foto gespot.

Klopt! Ik ben over to the dark side of iets gezonder leven. Nu mag ik nog maar maximaal één patat per week en gooi ik niet meer overal mayo overheen. Ik ben nog steeds een beetje expert, zo heb ik thuis een tube gin mayo.

Aha. Toch klinkt dit meer als liefhebber dan als professional. Ik denk dat het tijd is voor een nieuwe mok: /r/app-professional!

 

Benieuwd naar de smartphones van andere MobProbians? Hier vindt je meer kijkjes in de mobiels van..

 

 

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.