Inspiratie

MobPro’s eindejaarslijstjes: de cases

De vijf best gelezen cases van 2017. Naar welke campagnes waren onze lezers het meest benieuwd?

5. YoungCapital met video advertising op Snapchat

“We eat. Sleep. Challenge. And work. We are proud to be YoungCapital”. Samen met MobPro zorgt YoungCapital ervoor dat deze brand spirit top-of-mind is bij de doelgroep, middels een duale mobile video strategie. Naast video banners worden er verticale Snapchat video’s ingezet. Lees hier meer over de YoungCapital case.

4. De interactieve banner van National Geographic

In aanloop naar de live uitzending van The Verdict wilde National Geographic haar kijkers niet alleen informeren, maar ook uitdagen. Tijdens het spraakmakende rechtbankdrama werd er een oordeel geveld over de keuze van een piloot. Van tevoren konden smartphonegebruikers dankzij een interactieve banner stemmen over wat zij van het dilemma vonden. Lees hier alle details van de campagne.

3. De 360° experience van Rabobank

Rabobank betrok jongeren op een toffe manier, namelijk met een 360° Video-Experience met YouTuber Dylan Haegens. Rabobank en de #1 influencer van het moment laten jongeren zien wat een toffe bijbaan is. Dylan werkte voor één dag bij de Baron 1898 in de Efteling. Samen met hem beleven jongeren de attractie, dankzij de 360° video. Dit formaat video is bij uitstek geschikt voor mobiel, door de smartphone te bewegen kon de doelgroep optimaal met de content interacteren.

2. Greetz combineert display met Spotify audiospots

MobPro, Mobile Professionals, Greetz, Spotify, Audio

In samenwerking met MobPro zet Greetz niet alleen display, maar ook geluid in om consumenten te helpen met de juiste verrassing. Zo beperkt Greetz zich niet tot een specifieke vorm van advertenties, zoals een afbeelding. Centraal staat de consument en de platformen die het gebruikt op zijn mobiel, om vervolgens de boodschap van Greetz te transformeren in de vorm die aansluit bij het platform. Door deze crossmediale strategie kan Greetz de doelgroep, waar dan ook, bereiken met aansluitende content. Lees hier meer over de Greetz campagne met Spotify audiospots.

1. Parkmobile de eerste Nederlandse adverteerder op Snapchat


mobpro parkmobile snapchat Nederlands adverteerder Snap Ad

Dit voorjaar pakte Parkmobile de primeur om als de eerste Nederlandse adverteerder op Snapchat. Even daarvoor stelde Snapchat hun platform open voor geautomatiseerde Snap Ads voor Nederlandse adverteerders. In samenwerking met MobPro onderzocht de parkeerapp met de primeur of dit snel groeiende sociale platform een potentiële groeimarkt biedt. Bekijk hier de Parkmobile Snap Ad.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk (en volgend jaar ook in onze top 5 schitteren)? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

 

 

 

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.