Nieuws

MobPro’s leesclub: je medicijnen checken met een app

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: plaatsing, mobiel shoppen, second- vs. first-price auctions en digitale pillen.

Medicijngebruik bijhouden met behulp van digitale pil

“Het Amerikaanse college ter beoordeling van geneesmiddelen (FDA, Food and Drug Administration) heeft voor het eerst zijn goedkeuring gegeven aan een ‘digitale’ pil. Op het moment dat de patiënt de digitale pil heeft ingenomen en deze de maagvloeistoffen bereikt, verzendt de sensor na een chemische reactie een signaal naar de bijbehorende pleister die de patiënt op het lichaam draagt. Deze stuurt vervolgens de informatie naar een app op de smartphone van de patiënt of naar artsen of familieleden. De patiënt moet hier wel toestemming voor geven. Er zijn mensen die dit lastig vinden i.v.m. privacy, maar ik zie dat niet zo. Ik vind het juist een goede ontwikkeling, ook voor bijvoorbeeld senioren. Zo was mijn oma gisteren bij de diabetesarts en haar suiker was echt torenhoog. Bleek dat ze haar medicijnen al dagen kwijt was, zonder dit bij iemand te melden. Met deze technologie hadden wij veel eerder kunnen ingrijpen.” – Aylin Senturk, optimalisatie professional

Het belang van wáár je advertentie te zien is

“Het artikel gaat erover dat een consument een merk als kwalitatief merk ziet, wanneer er veel wordt geadverteerd. Zodra er veel wordt geadverteerd gaat men er namelijk van uit dat de kwaliteit hoog is, omdat de adverteerder het zich kan veroorloven. Daarnaast correleren ze dit niet enkel aan hoeveel ze de ad hebben gezien, maar waar ze deze gezien hebben. Ook de plaatsing, bijvoorbeeld tijdens de Superbowl, vindt men belangrijk. Deze koppeling kan, denk ik, ook gemaakt worden binnen onze campagnes. Veel aanwezig zijn is positief, maar dit dient wel binnen kwalitatieve placements te zijn. Omdat wij bij onze campagnes de doelgroep breed targetten binnen titels, is dit een goede en extra herinnering hoe belangrijk het is constant de kwaliteit van titels in de gaten te houden.” – Robin van den Heuvel, placement professional.

 

Meer dan een derde gaat vooral mobiel shoppen 

“Mooi om te zien dat mobiel online shoppen steeds meer als betrouwbaar en makkelijk gezien wordt. Ik merk dat ikzelf ook al sneller aankopen doe in-app, scheelt ontzettend veel tijd en de bezorgtijden zijn zo snel dat ik er al snel de grote voordelen van zie. Ook mobiele sites zien er tegenwoordig beter uit en spelen goed in op gemak. Naar mijn mening mag er wel meer moeite worden gestoken in een mooi, duidelijk en simpel design. Zo zie ik vaak nog wat verbeterpunten in content en snelheid. Maar, over het geheel gaat het de goede kant op!” – Corinne Stam, design professional.

Het verschil tussen first-price en second-prize auctions

 

“Onder SSP’s zien we in de afgelopen maanden een sterke tendens richting first-price auctions. Volgens critici komt dit mede doordat dit type veiling eerlijker is voor de bieders. Naar mijn mening geeft dit artikel een mooie introductie tot het jargon van de pricing, de redenen voor de overgang naar first-price en de voor-en nadelen van de verschillende pricing-modellen. Verplichte kost voor iedereen die hier mee te maken heeft of meer wilt leren over programmatic.” – Kees van Eekeren, auction professional.

 

 

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

 

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.