Nieuws

Data op dinsdag: 9 op de 10 gebruikt smartphone ‘rechtop’

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: 90% gebruikt smartphone ‘rechtop’.

Je smartphone in portrait of landschape mode?

Uit een rapport van het IAB blijkt dat 90% van de smartphonegebruikers hun telefoon verticaal gebruiken (in portrait mode). Een deel van de meest populaire apps gaat al vol voor dit formaat, denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram en Snapchat. Deze apps werken sowieso enkel in portrait mode. Adverteerders kunnen op deze platformen vertical video gebruiken, bijvoorbeeld tussen Snaps door of als Instagram story. Omdat dit soort populaire apps video een prominente plek geven, verwacht het IAB een flinke toename van vertical video content.

100% van het scherm met vertical video

Een deel van de adverteerders heeft deze trend al omarmd en creëert al vertical video’s. Maar, een groot deel heeft dat nog niet gedaan. Volgens het IAB is dat zonde, omdat weinig gebruikers geneigd zijn hun smartphone horizontaal te draaien (landscape mode) voor een advertentie. Als gevolg, noemt het IAB, dat een horizontale video op deze manier slechts ongeveer 25% van het scherm in beslag neemt, waar dat voor verticale video’s 100% is.

Video vertalen naar mobiel

Daarnaast noemt het IAB ook de lengte van de video’s als potentieel probleem in de vertaalslag naar mobiel. Veel adverteerders gebruiken niet alleen de oriëntatie van meer traditionele formaten. Ook de duur van de uitingen blijven hetzelfde. Het IAB raadt aan ook dit aspect aan te passen aan mobile: houd het kort!

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 0207028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.