Nieuws

MobPro’s eindejaarslijstjes: de populairste mobile advertising formaten

Welke mobile advertising formaten waren favoriet dit jaar? In andere woorden: welke werd het meest bekeken, geswiped of geshaked? Dit waren volgens MobPro de populairste mobiele formaten van 2017:

5. Shake banners

Bij een shakebanner interacteert de gebruiker niet door te klikken of swipen, maar door met de telefoon te schudden. Deze feature werkt middels de gyroscoop in de smartphone. Een shakebanner is erg geschikt voor gebruik met een spelelement. Door de gebruiker nieuwsgierig te maken wordt de kans op interactie groter: wat zie ik als ik schud?

4. Swipen

Een carrousel is een element in een banner waarin verschillende beelden elkaar afwisselen. Merken met een divers productaanbod kunnen zo gebruikers door verschillende producten laten swipen. Zo kun je meerdere producten of aspecten in één advertentie laten zien en vergroot je zo de kans dat je mensen aanspreekt met een product dat bij ze past.

3. Store locator

Om mensen ervan bewust te maken dat een bedrijf op een specifieke locatie aanwezig is of in de buurt is, is een store locator geschikt. Hiermee kun je smartphonegebruikers in de juiste context van locatie, en eventueel andere factoren, te bereiken. Op deze manier komt je boodschap aan op de right place at the right time.

2. Click to play video’s

Wanneer je awareness wilt creëren zit je goed bij mobile video. Mensen kijken steeds meer video en de impact van een mobile video kan groot zijn. Bij click to play video’s is het wel van belang dat de eerste indruk uitnodigend genoeg is om de video te starten. Maar, het effect is dan ook de moeite waard?

1. Outstream video’s

Video’s die automatisch afspelen, doen het het best. Dit formaat speelt af zonder geluid, dus het is wel van belang dat deze Met het outstream formaat kun je video inzetten, én behoud je alle targeting, capping, brand safety, storytelling en optimalisatie mogelijkheden van display advertising.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

 

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.