Nieuws

Gebruik deze mobile advertising concepten in 2018

Op zoek naar advertentie ideeën voor in het nieuwe jaar? Probeer dan deze creatieve mogelijkheden eens:

Cinemagraph

Een cinemagraph combineert het beste van twee werelden: stilstaand en bewegend. Afbeeldingen zeggen, zoals bekend, meer dan duizend woorden, maar zijn door hun statischheid minder opvallend. Het bewegende element vult dit in en zorgt dat het beeld wél opvalt. Het is dus een effectieve manier om de aandacht van gebruikers te grijpen én vast te houden. Omdat het (nog) niet overal gebruikt wordt, wordt de gebruiker verrast en zal hij langer kijken voordat hij begrijpt wat hij ziet.

Wat er in werkelijkheid gebeurt, is dat een graphic designer een deel van een videobeeld stilzet. Daarnaast is de bestandsgrootte van een cinemagraph kleiner dan die van een video. Hierdoor levert het geen problemen op qua laadtijd én slokt het geen data op van de gebruiker.

Een cinemagraph van MobPro’s eigen creative developer Corinne.

3D GIF

GIFs zijn de afgelopen jaren razend populair geworden. Er is nu nog een bijzondere variant van opgedoken. De 3D GIF. Door een slim visueel trucje toe te passen op ‘gewone’ GIFs, kunnen designers een optische illusie creëren. Dit doen zij door een ‘voorgrond’ toe te voegen door enkele witte balken in het beeld te plaatsen. Door deze balken op een specifieke manier te laten interacteren met de GIF-afbeelding zelf, wordt ons brein misleid. Hierdoor denkt het dat de 2D afbeelding driedimensionaal is. De 3D GIF kan zo voor een enorm opvallende uiting zorgen!

Via Huffington Post/AffectedRyan

Snapchat

De adverteerder die voor een wat jongere doelgroep gaat, kan Snapchat niet overslaan. 3,5 miljoen Nederlanders hebben de app inmiddels op hun smartphone geïnstalleerd, hiervan gebruiken 2,1 miljoen mensen de app dagelijks. Het grootste deel van deze gebruikers is jonger dan 35 jaar.

Om dit platform optimaal te benutten kies je voor een verticale video. Vanuit de video kunnen mensen meer informatie over je merk of product krijgen. Door ‘More’ omhoog te swipen komen gebruikers bij de door jou gekozen landingspagina uit, waar ze meer te weten kunnen te komen!

Slider

In banners kunnen verschillende interactieve elementen worden verwerkt. Zo kan er bijvoorbeeld een slider element worden toegevoegd. Door het slider element heen en weer te bewegen worden verschillen tussen twee voorbeelden zichtbaar. Er zijn oneindig veel toepassingen voor dit element. Zo kan de gebruiker van situatie naar situatie gaan, van begin tot eind, van dag naar nacht of simpelweg door verschillende producten ‘sliden’. Door duidelijk te maken dat de gebruiker iets kan ontdekken door de interactie aan te gaan met de banner, wordt deze zo uitgedaagd om dit te doen!

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.