Nieuws

Data op dinsdag: App Store breekt record

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: een goed begin voor de App Store.

Het jaar van apps

Het belooft een goed jaar te worden voor apps. Apple meldt dat er op 1 januari voor een recordbedrag aan apps is besteed. Wereldwijd werd er maar liefst 300 miljoen dollar gespendeerd in de App Store.

De feestdagen waren sowieso een lucratieve periode voor app makers. In de aanloop van naar Nieuwjaarsdag werd er voor 890 miljoen apps globaal gekocht. Dit in één week tijd, vanaf Eerste Kerstdag tot en met het nieuwe jaar.

Augmented reality

Augmented Reality apps deden het bijzonder goed, dankzij de introductie en promotie van de nieuwe AR Kit van Apple. Aan het begin van de kerstperiode stond Pokemon Go dan ook (weer) bovenaan de lijst.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.