Nieuws

Data op dinsdag: meer dan de helft iDEAL betalingen is mobiel

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: iDEAL meer dan de helft mobiel.

Mobiel betalen

Mobiel betalen is ongekend populair. Betaalplatform iDEAL registreerde in 2017 voor het eerst meer mobiele dan desktop transacties. Er werden in totaal maar liefst 378.2 miljoen betalingen via het platform gedaan. Ook werd er een ander mijlpunt bereikt: 1,5 miljard transacties sinds de oprichting in 2005.

Mobiele betaalverzoeken

Opvallend is er dat er steeds meer iDEAL betalingen tussen particulieren plaatsvinden. Dit is volgens het bedrijf toe te schrijven aan mobiele apps als Tikkie en bankapps met de optie om betaalverzoeken te versturen. Ook de introductie van een betalingsmodule op Marktplaats droeg bij aan de groei in dit soort transacties.

QR-codes

De verwachting is dat de bankapps dit jaar verder zullen bijdragen aan de groei van mobiele betalingen. Door een QR-code scanner aan deze apps toe te voegen, kan de smartphone nog makkelijker als betaalmiddel worden gebruikt. Zo kunnen deze codes bijvoorbeeld op kassabonnen, facturen of andere beeldschermen worden geplaatst, zodat de smartphonegebruiker kan scannen en direct mobiel kan afrekenen.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraat!

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.