Nieuws

Mobiele neologismen, deel II: nóg meer mobiele begrippen

Vorige jaar publiceerden we een overzicht van vijf mobiele neologismen, met woorden als mobilofiel, mobilofoob en ringxiety. Sindsdien hebben we weer allerlei leuke mobiele begrippen gevonden.

De smartphone is allang niet meer uit de dagelijkse gewoontes weg te denken. Naast de invloed op de manier waarop men onder andere communiceert, bestelt of betaalt, heeft de mobiel ook een stempel gedrukt op onze vocabulaire. Van spreektaal tot officiële woordenboeken, er duiken met regelmaat nieuwe termen op. Een kleine selectie:

Dead battery anxiety

Angst of onrust ervaren wanneer de batterij van de smartphone bijna of helemaal leeg is.  en je dus niet meer kunt checken wat er gebeurt en of je berichten krijgt.

Blue faces

Het blauwe licht vanuit de smartphone dat onze gezichten verlicht wanneer men de smartphone gebruikt, met name ‘s avonds.

Digibesitas

Het dwang­ma­tige ge­bruik van smartphones, computers, het in­ter­net en andere di­gi­ta­le com­mu­ni­ca­tie­mid­de­len.

App-ongeluk

Ongeval waarbij een verkeersdeelnemer betrokken is die aan het appen was.

Wil jij mobile beter begrijpen? Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.