Nieuws

Televisiekijken op smartphone neemt toe

Smartphonegebruikers ontdekken en gebruiken in toenemende mate de verschillende functies van hun toestellen. Mobiel tv-kijken wordt steeds populairder.

Mobiel tv-kijken

Uit onderzoek van het GfK blijkt dat terwijl de diversiteit van activiteiten op de tablet juist iets afnam, stijgt deze op de smartphone. Een activiteit die op beide devices overigens onverminderd populair blijkt: video’s kijken. Zo nam tussen 2015 en 2017 het televisiekijken op de smartphone toe met 6% (naar 17%), op de tablet was dit met 3% (naar 33%). Filmpjes kijken is nog veel populairder; in dezelfde periode nam dit op zowel de smartphone als de tablet toe tot 41%.

Mobiel inchecken

De bekende handelingen als video’s kijken, mailen, surfen, bankieren, social media en mobiel shoppen stegen allemaal licht in gebruik op de smartphone. Interessant is dat Nederlandse consumenten steeds meer nieuwe toepassingen ontdekken. Zo wordt de smartphone als mobiele toegangskaart gebruikt, waarbij er een digitaal ticket als toegangsbewijs voor bijvoorbeeld concerten, trein- of vliegtuigreizen op de smartphone wordt getoond of gescand. Dit nam tussen 2015 en 2017 toe met 8% naar 21%.

Wil jij ook nieuwe mogelijkheden in mobile en mobile advertising ontdekken? Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.