Nieuws

Data op dinsdag: 25% meer mobiele data verbruikt

Elke dinsdag handige feiten waarmee jij de show steelt op je werk of op feesten. Deze week: 25% meer mobiele data verbruikt in Q2 2017 t.o.v. Q1 2017.

Uit de Telecommonitor Q1-Q1 2017 van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat het mobiele datagebruik gestegen is. De halfjaarlijkse rapportage houdt ontwikkelingen bij op het gebied van onder andere mobiele diensten. Dit doen ze op basis van cijfers van de grote spelers op de markt.

Snellere groei mobiele data

Niet alleen is de hoeveelheid mobiele data die werd gebruikt gegroeid; ook de groei zelf is in een stroomversnelling geraakt. Want hoewel de gebruikte data van Q1 2016 tot en met Q1 2017 per kwartaal al met gemiddeld 13% steeg, steeg dit van Q1 2017 tot en met Q2 2017 ruim 25%.

Unlimited mobiele bundels

Het ACM schrijft deze versnelde groei toe aan de lancering van unlimited data bundels. Dit zijn bundels met een onbeperkte hoeveelheid aan mobiele data. Deze abonnementen blijken populair: de telecomproviders die ze aanbieden, hebben met de lancering ervan een groter aandeel van de mobiele markt veroverd.

Volgende week weer een nieuwe Data op Dinsdag. Kun je tot die tijd niet wachten? Bel 020-7028200 of mail naar contact@mobpro.com. We hebben altijd scherpe en bruikbare data paraa

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.