abn amro, conversational, advertising, mobile, advertising,
Inspiratie

Conversational advertising: De ABN AMRO Hypotheek Guru

ABN AMRO ziet haar consumenten verschuiven naar mobiel. Maar in tegenstelling tot andere kanalen, gaan consumenten op smartphones niet over tot actie. Zeker in het geval van een product waar veel kennis voor vereist is en als grote keuze wordt ervaren, zoals een hypotheek. De vraag aan MobPro: hoe kan ABN AMRO mobiel optimaal inzetten om meer leads te realiseren voor haar hypotheekproduct?

Conversational platform: natuurlijk mobiel

Hiervoor ontwikkelde MobPro het messaging platform ‘De ABN AMRO Hypotheek Guru’. Mobiel is al decennia lang de nummer één ‘chatmachine’ van consumenten. Deze vorm van communicatie en interactie is dus al ingebed in de dagelijkse gewoontes van consumenten. Om die reden, en omdat een hoge betrokkenheid gepaard gaat bij de oriëntatie naar de juiste hypotheek, kiest ABN AMRO voor een meer persoonlijke merkervaring.

Bijna 10.000 consumenten gingen in gesprek met de ABN AMRO Hypotheek Guru. Hiervan gaf 80% antwoord op de introductievraag “Mag ik je een tip geven over je hypotheek?”. Maar liefst 60% van de mensen die daadwerkelijk in gesprek gingen met de Hypotheek Guru klikte door naar de afspraakmodule. Hier konden zij een een gesprek inplannen met een ABN AMRO hypotheekadviseur. Opvallend is ook het relatief lage percentage dat afhaakte; slechts 4%. De overige kleine 40% plande geen oriëntatiegesprek in, maar ging op advies van de Guru door naar de ABN AMRO berekeningstool.

Conversational advertising: in gesprek voor een persoonlijk advies

De ABN AMRO Hypotheek Guru is uitgerold op de plek waar de meeste hypotheekvragen ontstaan: het online onroerend goed platform Funda. Consumenten werden hier uitgenodigd te chatten met de Hypotheek Guru. Dit gebeurde zowel in half page mobiele advertentie tussen het huizenaanbod, als in de vorm van een native link bij de on-platform module om de maandlasten van een huis te berekenen.

abn amro, advertising, mobile, conversational, marketing, chatbot, messaging, app

ABN AMRO half page banner (l) en native link (r) in Funda app.

Om ervoor te zorgen dat de ABN AMRO Hypotheek Guru de doelgroep het juiste pad wijst, is er een gespreksbeslissingsboom opgesteld. De Guru stelt vragen over de huidige situatie van de gebruiker. Op basis van de antwoorden wordt ingeschat wat een waardevolle doorverwijzing is; het inplannen van een oriëntatiegesprek met een ABN AMRO hypotheekadviseur of een hypotheekberekening. Zo biedt ABN AMRO een merkervaring die aansluit op de behoefte van de gebruikers op dat moment, maar eventueel ook op momenten erna, middels retargeting.

ABN AMRO versnelt sales funnel met conversational advertising

De resultaten laten zien dat wanneer je conversatie aanbiedt in een relevante omgeving met een slimme conversational boom, dit leidt tot een waardevolle merkervaring voor de consument. Betekenisvol voor consument én efficiënt voor ABN AMRO, want hierdoor versnelt de bank de sales funnel voor haar hypotheken.

Wil jij, net als ABN AMRO, mobiel optimaal inzetten om in gesprek te gaan met jouw doelgroep om zo leads te realiseren? We

denken graag mee aan de conversationalboom voor jouw merk. Neem contact op met Gido, onze conversational professional via 020-7028200 of gido.andriessen@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.