Nieuws

MobPro’s leesclub: Viewability vs. serving rates

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: serve rates, swoosh & sessionrecording.

Verder kijken dan viewability: focus ook op serve rates

Sinds enige tijd rapporteren wij op een transparante wijze over de verschillende soorten impressies binnen mobile advertising. Meestal wordt met een impressie namelijk een ‘requested impression’ bedoeld: de veiling is gewonnen en er kan een advertentie in de gewonnen ruimte worden geserveerd. De nadruk ligt hier op kunnen: de advertentie moet namelijk nog juist ingeladen (rendered, loaded of served impressies) én zichtbaar (viewable impressies) worden voordat je impact maakt. Met transparantie als overkoepelend thema in de programmatic buying wereld, geven gelukkig ook steeds meer andere partijen inzicht in deze verschillende impressie types. Zo ook de partij die Uber gebruikt voor hun programmatic inkoop.

Uit dit artikel blijkt dat Uber zag dat in-app slechts de helft van de door hen ingekochte impressies daadwerkelijk geserveerd wordt. Ofwel: de serve rate lag in-app gemiddeld op slechts 50%. Uber’s belangrijkste conclusie? Focus je niet enkel op de viewability rate, maar ook op de stap ervoor: de serve rate. Alleen door inzicht te krijgen in deze stap, kan er echt iets gezegd worden over de werkelijke viewability rate. Ook blijkt maar weer eens hoe belangrijk het is om tot in detail te weten waar én hoe je mobile inventory inkoopt. Dus: houd grip op de verschillende metrics die iets zeggen over resultaat en communiceer met alle gemoeide partijen. Alleen door een feedback-loop binnen de gehele schakel te creëren, kun je kwaliteit en hoge serve- en viewable rates garanderen. -Dominiek van Esse

Het verhaal van Nike

Dit boek, Shoe Dog, geeft een unieke kijk in het leven van Nike oprichter Phil Knight en schetst een gedetailleerd beeld van de eerste jaren van het bedrijf. Hij beschrijft de verschillende fases die het bedrijf heeft doorlopen, wat de impact was van de Nike schoen en wat dit betekende voor de sportschoen in het algemeen. Ik vond het een prachtig boek om te lezen. Het vertelt het verhaal van een jongen die een idee heeft en dit niet naast zich neer wil óf kan leggen. Hoe hij de juiste mensen om zich heen weet te verzamelen, en al lerende groeit. De boodschap is: door uitdagingen niet uit de weg te gaan, maar met beide handen aan te pakken, is alles mogelijk. – Stephan Wierenga

De praktijk van sessionrecording: mag dat zomaar?

Dit is een interessant stuk over sessionrecording. Bij sessionrecording wordt een opname gemaakt van een bezoek aan een website. Dit wordt gedaan aan de hand van data als muiskliks en scroll-bewegingen. Met deze data kan de maker van de website een bezoek exact nabootsen en zo inzicht verkrijgen in hoe zijn bezoekers met de website interacteren. Dit proces is in principe bedoeld om websites te optimaliseren, maar men staat er niet altijd bij stil dat er ook veel privacygevoelige data wordt opgeslagen. Er wordt niet zo vaak aandacht aan sessionrecording besteedt, juist hierom vind ik het een goed artikel. Hopelijk worden er zo meer mensen in elk geval bewust van dit fenomeen! -Rob Nieuwenhuizen

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.