Inspiratie

MobPro integreert als eerste programmatic radio op mobiel met Parkmobile

In samenwerking met MobPro integreert parkeerapp Parkmobile als eerste programmatic radio in de mobile advertisingstrategie.

Live radio luisteren via smartphone groeit

Online radio heeft de laatste jaren een sterke positie ingenomen bij het luisteren naar live radio. Daarbij gebruikt 40% van de millennials en 26% van de totale groep van 13 jaar en ouder hun smartphone om live radio te luisteren. Loes Meys, marketingmanager bij Parkmobile: “Mobile advertising is voor ons als app een belangrijk onderdeel van onze marketinginspanningen. We zoeken continu naar relevante contactpunten met potentiële gebruikers. Radio heeft zich altijd bewezen als een sterk kanaal onder automobilisten. Nu live radio luisteren met smartphone onder onze doelgroep groeit, willen we ook deze vorm van adverteren integreren in onze campagnes”.

Parkmobile is de eerste adverteerder die mobile programmatic radio inzet door middel van een technische koppeling tussen Triton en MobPro. Triton is de audio-first SSP waar OMX (de digitale tak van OMS) haar radio inventory programmatic aanbiedt. In plaats van de standaard radiospots kan er op basis van programmatic radio veel specifieker ingekocht worden. Daan Brands, accountmanager bij OMX: “In 2017 zijn we overgestapt van broadcasting naar unicasting waarmee we in staat zijn programmatic audio aan te bieden. Wij zijn enorm blij dat door de directe integratie tussen MobPro en OMX de mogelijkheid ontstaat om de uitgebreide kennis op het mobiele domein te combineren met de kracht van audio op onze platformen”.

Programmatic radio inkopen dankzij integratie MobPro

De programmatic radio-inkoop vindt plaats via de DSP van MobPro. Die DSP is gekoppeld aan alle uitgevers met Nederlands bereik die hun mobiele advertentieruimtes programmatic aanbieden. Dominiek van Esse, Operations Director bij MobPro: “Door de integratie met OMX kan Parkmobile nu, naast de display en video uitingen, geïntegreerd de radiocommercial aanbieden op smartphones. Dat betekent dat we vóór en ná de radioreclame en op een ander willekeurig platform een boodschap laten zien. Deze sluit dan aan op de context van de gebruiker én het type content van het platform. Zo realiseer je een waardevolle merkervaring voor zowel merk als consument”.

Eerder introduceerde MobPro al programmatic radio-inkoop bij streamingdiensten Spotify, Deezer en SoundCloud. Met de recente integratie breiden we programmatic radio op smartphone uit.

Meer weten over de exacte specificaties van de integratie? Of belangstelling in een geïntegreerde mobile programatic radio campagne voor jouw merk? Neem contact op met één van mobile professionals via 020-7028200 of contact@mobpro.com.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.