Inspiratie

MobPro werkt met Mattel voor mobile video

Mattel wilde in 2017 voor haar nieuwe Disney Cars raceauto’s een groot bereik realiseren. Samen met MobPro creëerde Mattel awareness voor de speelgoedversies van de karakters Bliksem McQueen en Cruz Ramirez uit de film Disney Cars 3, bij de juiste doelgroep (jongens tussen de 6 en 12 jaar oud). Om meer te leren over welk soort video het best werkt, besluiten zij een A/B-test op te zetten.

Mattel gaat mobiel

Mattel begon in 1959 met iconische producten als de Barbie, maar inmiddels is haar assortiment veel breder zoals Fisher-Price, Hot Wheels, Scrabble en een hele reeks aan andere speelgoedmerken. En zo zijn ook de karakters uit de populaire filmreeks Cars vereeuwigd in speelgoed vorm.

De mobiele campagne is erop gericht awareness te creëren voor het speelgoed van bekende figuren uit Disney Cars. Er is gekozen voor mobile video, een impactvol formaat bij uitstek. Er worden twee verschillende uitingen gebruikt om een A/B-test uit te kunnen voeren. Dankzij deze test pakt Mattel samen met MobPro de kans om nieuwe inzichten en learnings te vergaren, die vervolgens bij toekomstige campagnes kunnen worden toegepast.

Mobile video en de A/B-test

De campagne is erop gericht op kinderen te laten weten dat hun favoriete Cars karakter nu ook buiten het filmdoek te vinden is. Mattel kiest ervoor de frequency cap te gebruiken. Doordat MobPro heel secuur meet hoe vaak de uiting door één unieke smartphonegebruiker wordt gezien, kan er een maximum aantal aanrakingen worden vastgesteld. Zo creëert de uiting awareness zonder storend te zijn.

Om ervoor te zorgen dat het voor de doelgroep aantrekkelijk is, is er gekozen voor een opvallend fullsize interstitial formaat, voor zowel smartphone als tablet. Voor de A/B-test maken MobPro en Mattel gebruik van twee verschillende call-to-action knoppen: de ene uiting is voorzien van een interactieve click-to-play-button, terwijl de andere uiting voorzien is van een meer klassieke ‘play’-button.

In de interactieve variant ziet de play-knop eruit alsof er een auto mee gestart kan worden. Omdat het een speelse ‘start’ van een uiting is, daagt het de doelgroep uit te interacteren met de advertentie. Wanneer ‘de motoren worden gestart’, begint de video af te spelen. De andere variant van de uiting is onmiskenbaar als video, waarbij de video kan worden afgespeeld door de play-knop aan te klikken.

Mobiele resultaten

Opvallend genoeg blijkt uit de resultaten dat de ‘klassieke’ play-knop weliswaar een minder hoge afspeelratio (de mate waarin gebruikers de video besluiten af te spelen) heeft, maar een hogere afkijkratio (de mate waarin gebruikers de video daadwerkelijk uitkijken). Dit wijst erop dat de interactieve click-to-play button meer smartphonegebruikers activeert te klikken, maar dat ze niet altijd de uiting helemaal afkijken. Dit kan zijn doordat de button ontzettend uitnodigend was en ze er sowieso graag op wilden klikken, niet per se met de intentie om erna daadwerkelijk verder te gaan. Daarnaast sluit de ervaring niet helemaal aan op de verwachting, omdat sommigen denken dat er een game na de klik start in plaats van een video. De klassieke versie sluit dan meer bij de verwachting aan: de play-knop wordt vrijwel altijd geassocieerd met video.

Samen met MobPro heeft Mattel dankzij deze A/B-test weer nieuwe inzichten opgedaan. Niet alleen is dit interessant, het biedt hen ook meer én waardevolle handvatten voor de volgende campagnes!

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.