mobile advertising
Inspiratie

Shell introduceert nieuw koffieconcept met mobile advertising

Shell lanceert een nieuw concept voor haar tankstations: heerlijke koffie bereid door barista’s. Shell werkt samen met MobPro om landelijk een breed bereik, specifiek via smartphone, te realiseren.

Breed bereik met mobile

Shell heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in het aanbod en de kwaliteit van het non-fuel retail assortiment op de stations. Als onderdeel van deze investering is vorig jaar op een groot deel van het netwerk een nieuw koffieconcept geïntroduceerd. In de deli2go en deli by Shell-bakkerijen worden medewerkers opgeleid tot barista’s; koffiespecialisten die de hele dag door met nieuwe state-of-the-art koffiemachines en zorgvuldig gekozen koffiebonen melanges heerlijke koffie bereiden.

Om zo veel mogelijk mensen op de hoogte te brengen van dit nieuwe aanbod, gaat Shell voor een breed bereik. Om door het hele land deze awareness te creëren, stelt MobPro een mobiele strategie op. De doelstelling is het realiseren van zoveel mogelijk unieke impressies.

Impactvol mobile advertising

Voor de uitingen is gekozen voor een impactvol mobile advertising formaat: cinemagraphics. Afhankelijk van het tijdstip ziet de smartphonegebruiker een andere uiting én een ander soort koffie. ‘s Ochtends een verkwikkende flat white, ‘s middags een goede cappuccino en aan het einde van de dag een dubbele espresso, voor wat extra energie. Dankzij deze contextuele targeting is de uiting extra relevant. De boodschap past immers goed bij de situatie waarin de ontvanger zich op dat moment mogelijk bevindt.

Daarnaast past MobPro locatietargeting toe. Zo bepaalt de locatie van de smartphonegebruiker wat hij of zij te zien krijgt wanneer diegene doorklikt na de uiting. Wanneer de consument zich bevindt binnen een straal van drie kilometer van een Shell tankstation die het nieuwe koffieconcept aanbiedt, verschijnt er een store locator. Zo weet de smartphonegebruiker direct wáár hij zo’n heerlijke baristakoffie kan halen. Wanneer de consument niet binnen de vastgestelde straal is, navigeert een klik hem naar een speciale landingspagina.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.