Nieuws

Hoe ben jij bij MobPro beland?

Weet jij nog hoe je collega’s je collega’s zijn geworden? Of waarvoor ze eigenlijk gestudeerd hebben? Wij vroegen het aan enkele MobProbians, om ons geheugen even op te frissen:

campagnemanager mobile advertising

Bob, campagnemanager:

“Tijdens mijn studie werkte ik bij een bekend, groot bedrijf. Ik zat vol ideeën, energie en wilde daarmee graag aan de slag. Vanwege de grootte van het bedrijf ging dat allemaal niet zo vlot als ik zou willen. Dat maakte mij wat onrustig. Daarom besloot ik te zoeken naar een scale-up, waar je sneller het verschil kan maken. Op de vijfde plaats op de ranglijst van de Deloitte Technology Fast50 vond ik MobPro. Als ik nu een idee heb dan krijg ik de ruimte om dat op te pakken, vat ik iemand makkelijk in de kraag en bij wijze van spreken staat het de volgende dag al. Tiki taka, ook op de werkvloer! Bovendien ben ik nu verantwoordelijk voor een campagne van niet één A-merk, zoals voorheen, maar juist voor meerdere campagnes van verschillende grote merken. In één job kan ik nu dus voor meer merken het verschil maken.”

vacatures in amsterdam mobpro

ceo mobile advertising amsterdam

Diederick, co-founder & ceo:

“Ik heb geschiedenis gestudeerd: American Studies om precies te zijn. Ik droomde ervan om journalist te worden, maar schrijven bleek mij niet in de vingers te zitten. Na een Master Rechten koos ik voor een stage in online marketing. Daar raakte ik gefascineerd door de wisselwerking tussen adverteren en consumenten. Dat wilde ik zo goed mogelijk toepassen en daarom dook ik vol in de technische kant van het digitale verhaal. Bij mijn vorige baan ontmoette ik Edwin Metselaar en Tim Markestein. Het bureau waar we zaten was puur op performance gericht: wij zagen juist de toekomst in awareness, specifiek op mobiel. We besloten er samen voor te gaan en MobPro was geboren. Maar nog steeds heb ik nachtmerries over die Rechten thesis. Dan droom ik dat ik terug moet naar de Universiteit van Amsterdam om de thesis over te doen. Terug ga ik nog wel eens, maar nu voor het geven van gastcolleges – goddank!”

vacature mobile advertising

 

Maartje, accountmanager:

“Ik kom er gewoon voor uit: net als velen, lijkt mij een rol als strateeg of creatief bij een reclamebureau fantastisch. Maar zonder een psychologie master of relevante ervaring, kom je er snel achter dat je een workaround nodig hebt. Dus ik heb verschillende account- en projectmanagement rollen uitgeprobeerd, zodat ik meer ervaring krijg in het vertalen van behoeften naar oplossingen. Creativiteit moet voor mij altijd aanwezig zijn, maar dat is niet in elke accountmanagementrol het geval. Van een oud-collega kreeg ik te horen dat er bij MobPro vacatures open stonden. Hij wist dat toevallig, omdat hij een fietsmaat van Stephan is. “Een vooruitstrevende partij”, zo omschreef hij MobPro. Dat zijn veel partijen zogenaamd tegenwoordig. Maar hé.. Ik kon de kracht van mond-tot-mond reclame niet weerstaan en moest uitvinden of MobPro iets voor mij kon betekenen. Naast het leiden van campagneprojecten, kan ik nu echt creatief zijn. Nadenken over het inzetten van data, targeting-opties en meedenken in creatie. Zelfs in de vorm van heuse brainstorms!”

campagnemanager vacature amsterdam

Stephan, campagnemanager:

“Mijn eerste ‘grote mensen baan’ was als account/salesmanager. De arme student uit Groningen had opeens een solide inkomen. Ik kon onbezorgd leuke dingen doen: gezellige etentjes en mooie trips maken. Allemaal erg comfortabel. Toen kreeg ik het besef dat als ik op deze voet zou doorgaan, ik over een aantal jaar een prima sales carrière zou hebben. Maar ik wilde helemaal geen sales gast zijn, maar een eindverantwoordelijke voor de algehele marketingstrategie van een leuk merk. Een sportmerk bijvoorbeeld! En als ik dat wilde bereiken, vond ik dat mijn sales kwaliteiten niet voldoende van inhoud waren. Want hoe kan ik straks van iemand vragen bepaalde middelen in te zetten met een specifiek doel, terwijl ik er zelf geen fluit van begrijp? Ik wilde met mijn handen aan de knoppen. Mijn rol nu als campagnemanager, waarbij ik het aanspreekpunt ben van klanten omdat ik zelfstandig hun campagnes regisseer, is dus een stap op weg naar die dream job.”

Ook je ambitie waarmaken? We hebben nieuwe vacatures! Check nu hier of jouw droombaan er ook bij zit.

Mobile journalist en merkromanticus. Brengt merken en mobile advertising passievol samen in meeslepende prozaverhalen.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.