Nieuws

MobPro’s leesclub: “Filteren voor kwaliteit”

De beste artikelen over mobile, marketing, advertising en media voor jou op een rij. Deze maand: advertentiefilters, HR guerillatechnieken, interactieve emoji’s & zakelijk WhatsAppen.

Google Chrome lanceert filtersysteem voor irritante reclames

Google heeft recent een filtersysteem voor advertenties aan haar browser Chrome toegevoegd. Door storende advertenties te blokkeren, wil de zoekgigant de gebruikerservaring binnen de browser te verbeteren. De eerste test van Google lijkt te werken. Na de activatie van de filter worden op zowel mobile als desktop advertenties, die niet aan hun standaarden voldoen, geblokkeerd. Ik ben erg benieuwd naar het effect van deze verandering. Het dwingt uitgevers namelijk om het aantal advertenties op een pagina te verminderen en de kwaliteit te verhogen. Wat voor gevolgen gaat dit hebben op de advertentieprijzen, contactfrequenties of zelfs performance indicatoren? – Bart Boogaard

Guerilla technieken voor je HR strategie

mobile advertising hrDe arbeidsmarkt wordt steeds krapper: talentvolle mensen hebben de werkgevers voor het uitkiezen. Hoe zorg je er als bedrijf ervoor dat je toch de beste werknemers aantrekt? In dit artikel wordt guerilla recruitment neergezet als hét middel om de beste mensen binnen te halen en tegelijkertijd je employer brand te verstevigen. Twee vliegen in één klap of weer een dure recruitmenttool? Ik ben van mening dat je in deze tijd moet opvallen als werkgever en dat bedrijven daar zeker creatiever in mogen worden. Dat betekent niet dat direct het hele recruitment- en marketingbudget naar guerilla acties moet gaan, maar er is een les die we hieruit kunnen trekken. Durf je te onderscheiden en val op! Een guerilla actie is één van de manieren om dit te doen: in dit artikel staan een aantal voorbeelden en goede tips. Lees ze goed, want goede medewerkers zijn essentieel voor een succesvolle organisatie! – Jaïr de Winter

Experimenteren met emoji

Dit is een experimentele website waarbij gezichtsuitdrukkingen worden geprojecteerd op een emoticon. Voor nu is het vooral leuk om mee te spelen. Maar, omdat non-verbale communicatie soms lastig is over te brengen in digitale communicatie, zie ik allerlei mogelijkheden voor deze toepassing. Bijvoorbeeld in apps als WhatsApp en chatbots, waarbij je dan accurater emoji in kan zetten. De website werkt ook op mobiel, dus tijd om te kijken hoe je glimlach eruit ziet op een vos! – Stijn Schiphorst

In zes stappen beginnen met WhatsApp for Business

Na het lezen van dit artikel kan iedereen een start maken met WhatsApp for Business. Dankzij deze nieuwe app kan een bedrijf op een laagdrempelige manier aanwezig en benaderbaar zijn via mobiel. Denk hierbij aan voor de hand liggende toepassingen zoals een mobiele klantenservice, maar ook aan de pro-actieve oplossingen. Zoals KLM, dat zo actuele informatie deelt over je vluchtstatus, check-ins en boarding passes. Ik denk dat ik voor iedereen van mijn generatie spreek wanneer ik zeg dat ik het liefst zou willen dat ieder bedrijf mij dit soort relevante informatie stuurt via mobiel! – Sanne Totté

Volgende maand weer nieuwe artikelen. Kan je daarop niet wachten? Volg MobPro op LinkedIn of Twitter en ontvang elke dag interessante content in jouw nieuwsoverzicht. Wil je op de hoogte blijven van de laatste marketingontwikkelingen? Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief vol mobile trends, tips en tricks.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.