mobile advertising contextual sunweb
Inspiratie

Sunweb creëert contextueel awareness voor wintersportaanbod

Tijdens de wintersportperiode wil Sunweb op een bijzondere manier awareness realiseren. Samen met MobPro brengt ze met mobile advertising de mooiste bestemmingen en beste deals top-of-mind bij de doelgroep.

Contextuele mobile advertising

Het is de favoriete tijd van het jaar voor sneeuwliefhebbers: het wintersportseizoen. Al sinds 2000 biedt Sunweb voordelige wintersportvakanties naar bestemmingen binnen Europa: bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië. Wintersportfans kunnen kiezen voor de meest populaire bestemmingen, maar ook voor een luxe vakantie of gaan juist voor een bijzonder en intiem pensionnetje. De vraag aan MobPro: hoe kan Sunweb, specifiek via smartphones, bij de doelgroep impactvol aanwezig zijn met het wintersportaanbod? 

De mobiele campagne is erop gericht awareness te creëren, juist op díe momenten waarop de behoefte naar een wintersportvakantie extra groot kan zijn. Bijvoorbeeld als je maandagochtend op je werk zit of ‘s avonds uitgeblust op de bank. Door verschillende signalen, zoals locatie van de gebruiker en tijdstip, te combineren zorgt MobPro er middels targeting voor dat iedere smartphonegebruiker binnen de doelgroep een relevante uiting te zien krijgt.

Mobile video strategie

MobPro ontwikkelt een mobile video strategie met als doel zoveel mogelijk impact te maken. Om ervoor te zorgen dat de uitingen perfect geschikt zijn voor mobiel, paste MobPro de video aan, niet alleen creatief, maar ook qua formaat. De content is kort, dus uitermate geschikt voor op de smartphone.

De doelgroep bestaat in eerste instantie uit alle smartphonegebruikers van boven de 18. De tweede fase van de campagne wordt aan twee subgroepen binnen deze doelgroep getoond. Dit zijn mensen die de advertentie (grotendeels) afkijken. De tweede subgroep bestaat uit de bestaande Sunweb wintersportfans. Dankzij audience targeting worden de uitingen aan de juiste smartphonegebruikers in deze doelgroep getoond, terwijl locatietargeting techniek ervoor zorgt dat zij op specifieke locaties worden bereikt. Dankzij de combinatie van deze technieken haakt Sunweb niet alleen in bij de juiste mensen op het goede moment, maar ook nog eens binnen de juiste context.

Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.