Nieuws

Wat zijn op dit moment de populairste apps bij MobPro?

Welke apps gebruiken de MobProbians nou zelf veel? Wij vroegen het ze:

Stijn:

mobile advertising“Mijn favoriete app op dit moment is Discogs. Dit is een soort Marktplaats en platenkast ineen. Ik heb sinds kort een platenspeler, dus ik ben nu volledig in de ban van het verzamelen van elpees. Via de app kan ik nieuwe platen opzoeken en kopen. En elke keer als ik ergens een plaat vandaan heb getoverd, zet ik ‘m natuurlijk in mijn collectie. Dat gaat heel snel: de app kan via de camera de barcode die op de hoes staat scannen. Bij de oudere tweedehandsjes staat er niet altijd zo’n code, maar die kun je dan gewoon makkelijk opzoeken. Geinig detail vind ik dat de app je een schatting geeft van de waarde van je verzameling. Bij mij is die alleen nog niet heel indrukwekkend: er staan pas acht platen in, ha.”

Sanne:

mobile advertising professional“Mijn smartphone is mijn media center: zowel thuis als onderweg. Mijn dag begint al met een app: ik word wakker van mijn Philips Hue light. Ik heb deze lamp via de app ingesteld om elke dag op een bepaald moment rustig aan te gaan én zichzelf iets daarna weer uit te schakelen. Ook handig tegen inbrekers als ik op vakantie ben! Als ik in de trein zit, kijk ik bijna altijd Netflix. Meestal kies ik een serie die precies zo lang als mijn treinreis duurt, of kijk ik via de app een programma af waar ik de avond mee begonnen was. ‘s Avonds gebruik ik een combinatie van mijn Sonos en Spotify apps om bijvoorbeeld tijdens het eten gezellig muziek te luisteren.”

Arlette:

mobile advertising amsterdam“Ik heb mijn Nike running app extra veel gebruikt de laatste tijd, ik heb namelijk recent de halve marathon in Den Haag gelopen. Tijdens het rennen heb ik mijn telefoon altijd bij mij, om met de app mijn voortgang goed bij te houden en muziek te luisteren via de Spotify app. Sowieso ga ik niet graag op stap zonder mijn telefoon, zonder de Google Maps app heb ik nogal de neiging om te verdwalen: extra onhandig als ik net totaal ‘in the zone’ een heel stuk uit mijn buurt ben gerend. Deze angst is niet geheel ongegrond: toen ik laatst bij mijn ouders ging hardlopen, bepaalde ik mijn route op gevoel en eindigde ik in een weiland in the middle of nowhere. Toen was ik wel heel blij dat ik met Google Maps mijn weg naar de bewoonde wereld terug kon vinden.”

Tim:

mobile advertising app“Naast dat ik mijn mobiel nog steeds als virtual caddy gebruik om mijn golfscores bij te houden en te vergelijken met vrienden, mijn spel te verbeteren en golfwedstrijden te streamen, gebruik ik ‘m nu ook als virtual nanny. Via de app Charly Cares kan ik zien welke oppas er in de buurt er beschikbaar is om op mijn dochtertje Stella te passen. Fijn is dat alle oppassen al gescreend zijn door het bedrijf. Bovendien kan je ook zien hoe andere ouders diegene beoordelen aan de hand van ratings. En je kunt zien welke skills de oppas heeft: heeft diegene baby-ervaring of beschikt ze over EHBO-diploma’s? Tenslotte kun je ook nog eens betalen in de app. Handig.”

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.