mobile awareness, magnum pints
Inspiratie

Magnum zet mobile in voor nieuwe Pints

Magnum Pints is nu verkrijgbaar in nóg meer smaken. Samen met MobPro zorgt Magnum ervoor dat het nieuwe aanbod top-of-mind is bij de doelgroep.

Magnum gaat voor mobile awareness

Fluweelzacht ijs met stukken chocolade, omhuld door een intense laag krakende Magnum chocolade: de nieuwe Magnum Pints. Om zoveel mogelijk impact te hebben ontwikkelt MobPro een mobile awareness strategie. Daarbij kiest Magnum voor interactieve uitingen die de aandacht grijpen en vasthouden. Om ervoor te zorgen dat de uiting precies de juiste doelgroep bereikt is er gekozen voor audience targeting. De doelgroep bestond uit mannen en vrouwen van tussen de 20 en 49 jaar oud.

Shake banner

De brand awareness uiting is te zien in twee formaten: halfpage en midsize. Bijzonder is dat er verschillende soorten interactie zijn in de uitingen. Bij de eerste versie ziet de doelgroep een Magnum Pint met een uitdaging: “shake to break”. Daarvoor maakt Magnum gebruik van de gyroscoop in de smartphone, en worden dit soort shake interacties ‘echt’. Wanneer de smartphonegebruiker dit doet, ‘breekt’ de buitenste laag en verschijnt de inhoud van de Magnum Pint: het met chocolade omhulde ijs. De tweede versie van de uiting bestaat uit een beeld met ‘dansende’ Pints van verschillende smaken, en nodigt de doelgroep hun favoriete smaak te kiezen.

Relevant dankzij locatietargeting

Middels locatietargeting wordt bepaald welke bezorgdiensten in beeld komen, namelijk enkel die in het gebied van de smartphonegebruiker beschikbaar zijn. Na de shake interactie verschijnt er een button om direct een Pint te bestellen, indien de gebruiker zich inderdaad binnen het bezorggebied bevindt. De consument krijgt de keuze om te bestellen via een of meerdere bezorgdiensten (UberEats, Deliveroo, Foodora). De uiting waarin de doelgroep direct een Magnum Pint kan bestellen via één van de bekende bezorgdiensten is dynamisch.

Deze versie wordt dan ook alleen in die gebieden getoond. Voor de gebieden waar deze bezorgdiensten niet beschikbaar zijn is er een speciale Magnum Pints landingspagina gecreëerd. Deze uiting wordt landelijk getoond. Zo is de uiting altijd relevant voor de doelgroep op dat moment!

mobile awareness, magnum

​Wil jij jouw doelgroep ook betrekken bij het merk? Ontdek welke mobile advertising oplossingen daarin kunnen betekenen. Bel 020-7028200 of mail jouw vraag naar info@mobpro.com. Op de hoogte blijven van de laatste mobile trends, tips en tricks? Schrijf hier je in voor de maandelijkse nieuwsbrief. Of krijg elke dag nieuwe mobile inspiratie in jouw LinkedIn nieuwsoverzicht en volg ons op LinkedIn.

Onderzoeksjournaliste in de categorie mobiel.

Discussie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.