MRAID 3.0

Welkom op de MRAID startpagina. Op 7 juli 2017 publiceerde het IAB heeft MRAID Versie 3.0. MobPro vindt de nieuwste MRAID niet nice to have, maar een noodzaak voor effectieve advertising. Gezamenlijk wil MobPro de nieuwe richtlijnen integreren in de markt. Doe je mee?

NIEUWSALERT

7 juli  –  Officieel: IAB lanceert de MRAID 3.0 met viewability standaard

5 juli  –  Uitgevers tekenen voor MRAID 3.0 tijdens de MRAID 3.0 Official Dutch Launch Party

WAT IS MRAID 3.0?

MRAID staat voor Mobile Rich Media Ad Interface Definition. Het is een stuk computercode met een verzameling richtlijnen (in codetaal) die vertellen hoe een app een rich media advertentie op de juiste manier vertoont. Ook op web bestaan dergelijke codes en richtlijnen voor het serveren rich media advertenties. Echter, apps spreken niet dezelfde taal als websites. Om het serveren van rich media advertenties in apps schaalbaar te maken, ontwikkelde het IAB in 2011 de eerste MRAID richtlijnen.

Op 7 juli 2017 publiceerde het IAB de nieuwste versie ervan, namelijk MRAID 3.0.
Enkele key features van MRAID 3.0:

  • Mogelijkheid om de viewability van in-app advertenties te meten zónder bijkomstigheid van een specifieke viewability SDK van een derde partij. Daarnaast is het mogelijk om, naast het uitvragen óf de advertentie zichtbaar, ook te vragen in hoeverre (met welk percentage) de advertentie in beeld is.
  • Ad-readiness: de mogelijkheid om een advertentie helemaal in te laden, alvorens deze weer te geven. Zo voorkom je dat gebruikers (halve) witte of zwarte vlakken zien en heb je meer inzicht in de levensloop van je advertenties.
  • Audibility measurement: de mogelijkheid om te meten of audio is ingeschakeld op het apparaat en of gebruikers het volume van de advertentie harder of zachter hebben gezet.

WAAROM DEZE MRAID STARTPAGINA?

Consumenten spenderen ruim 50% van hun digitale media tijd in apps en dat aandeel groeit. Met de nieuwe richtlijnen kunnen niet alleen alle adverteerders op de juiste manier advertenties tonen in apps, ook krijgen zij meer inzicht in hoe de advertentie daar leeft. Daarom vindt MobPro de nieuwste MRAID niet nice to have, maar een noodzaak.

Voor effectieve advertising is het dus een must dat alle partijen in de mediaketen de nieuwe richtlijnen integreren. Om die reden wil MobPro, gezamenlijk, een signaal afgeven naar de markt. Ben je een adverteerder? Bekijk hier wat jij kunt doen in strijd voor beter zichtbare en meer meetbare in-app advertenties.

Ben je een uitgever met een app? Lees hier waarom jij een cruciale rol speelt in dit verhaal.